Εγγραφές παιδιών στην Κατασκήνωση

kid_shoutingΙούνιος

Οι εγγραφές των παιδιών ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 27 Ιουνίου. Η Μαρία Σπάτουλα, η Αγγελική Γαβαλά και οι άλλες υπεύθυνοι των εγγραφών άκουσαν για πολλές δυστυχίες και δεκάδες προβλήματα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε όλα τα παιδιά που θα έπρεπε να είναι μαζί μας.
Τα παιδιά που θα φιλοξενήσουμε είτε είναι παιδιά που έρχονται χρόνια στην Κατασκήνωση είτε υποδείχθηκαν από τη ΦΙΛΙΚΗ ΦΩΛΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ του Δήμου Ελευσίνας, και συνεργαζόμενες μαζί μας Οργανώσεις όπως οι Φίλοι του Παιδιού, τα Χωριά SOS, η PRAKSIS, η ΑΡΣΙΣ, το ϊδρυμα ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ, το ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ «ΠΝΟΗ» η ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ, η Παιδόπολη Αλίμου Αγ.ΑΝΔΡΕΑΣ και οι ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ.
Τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν κατάγονται από την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, την Γεωργία, τη Σιέρα Λεόνε, την Νιγηρία, την Κένυα, την Ερυθραία, τη Συρίατο Ιράκ, το Αφγανιστάν κ.α.

Μάιος

Πολλοί φορείς, ΜΚΟ και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων, εκδήλωσαν την επιθυμία να στείλουν παιδιά στην Κατασκήνωση και τα παιδιά που έχουν ανάγκη να βρεθούν εκεί είναι πολύ περισσότερα από τα 140 που μπορούμε να φιλοξενήσουμε.
Τα παιδιά θα πρέπει να είναι 7-12 ετών, να μείνουν όλες τις μέρες στην Κατασκήνωση, δηλαδή 7-27 Ιουλίου 2014, να είναι απολύτως υγιή ενώ οι γονείς τους ή οι Κοινωνικές Υπηρεσίες των φορέων θα πρέπει να προσκομίσουν τα βιβλιάρια και βεβαιώσεις υγείας των παιδιών.
Οι εγγραφές θα γίνουν από 16 έως 27 Ιουνίου 2014.
Τα παιδιά που μένουν στην Ελευσίνα την Μάνδρα και στους γειτονικούς Δήμους γράφονται στο Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, Περικλέους 13, καθημερινά 4-6 μ.μ. με ευθύνη της Κοινωνικής Λειτουργού κ.Αγγελικής Γαβαλά (τηλέφωνα 210-5558850 και 210-5543186).
Τα παιδιά που μένουν στο Λεκανοπέδιο Αττικής γράφονται στα Γραφεία στην Αθήνα, Χέυδεν 14 στην Πλατεία Βικτωρίας. κάθε Τρίτη και Παρασκευή 7-9 μ.μ.. με ευθύνη της Παιδαγωγού-Εμψυχώτριας κ.Μαρίας Σπάτουλα (τηλέφωνα 210-3226019 και 6948822637).

Συνεργασία με Φορείς υποδοχής παιδιών

Οι οργανώσεις που βοηθούν παιδιά τα οποία έχουν ανάγκη να βρεθούν στην Κατασκήνωση τον Ιούλιο είναι πολλές και ο αριθμός τους ξεπερνά τη δυναμικότητα της Κατασκήνωσης.
Οι οργανώσεις που απευθύνθηκαν σε εμάς είναι:
•    από την Ελευσίνα: η Φιλική Φωλιά του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελευσίνας
•    από την Αθήνα: το Ίδρυμα Αγία Άννα, τα Χωριά SOS, η PRAKSIS, η ENA ΠΑΙΔΙ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ,  οι ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, η ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ Αγ. Ανδρέας, το Χατζηκυριάκειο, η Εστία Προσφύγων της ΑΡΣΙΣ, και οι ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ