Οι Εθελοντές

H κατασκήνωση λειτουργεί από το 1932 και μέχρι σήμερα έχουν βοηθήσει σχεδόν 3.000 εθελοντές για την οργάνωση και την λειτουργία της. Συγκεκριμένα τα τελευταία 20 χρόνια έχουν έρθει περισσότεροι από 230 νέοι εθελοντές.

all_sizes_volunteersΟι περισσότεροι εθελοντές έχουν περισσότερα από 5 χρόνια εθελοντικής δράσης, και αρκετοί από αυτούς υπήρξαν και κατασκηνωτές πριν από κάποια χρόνια.

Κατά την περίοδο της κατασκήνωσης οι εθελοντές αναλαμβάνουν και καλύπτουν όλους τους αναγκαίους ρόλους που τους δίνονται. Όλοι ρόλοι στην κατασκήνωση καλύπτονται από εθελοντές και είναι ίσοι μεταξύ τους δίνοντας σε καθέναν αντίστοιχες ευθύνες και αρμοδιότητες.

Τα στελέχη νέα ή παλαιότερα επιμορφώνονται κάθε χρόνο με σεμινάρια και εργαστήρια (workshops).

Κάθε χρονιά τα στελέχη καταρτίζουν και εφαρμόζουν προγράμματα δημιουργικών απασχολήσεων και αισθητικής αγωγής, συγκροτούν θεατρικές ομάδες, οργανώνουν ορειβατικές εξορμήσεις, συμμετέχουν στην έκδοση του περιοδικού ΘΡΟΪΣΜΑ καθώς και σε πολλές εκδηλώσεις που γίνονται με δική τους πρωτοβουλία.

Εάν ενδιαφέρεστε να προσφέρετε το χρόνο σας ή τις γνώσεις επικοινωνήστε μαζί μας  ή συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα.

Οι βασικοί ρόλοι στην κατασκήνωσηVolunteers building a tend

Ομαδάρχες Το βασικό στοιχείο της κατασκήνωσης μετά τα παιδιά, είναι οι ομαδάρχες, οι οποίοι αναλαμβάνουν ανά δύο μια ομάδα 10 παιδιών και ακολουθούν το πρόγραμμα των παιδιών όλη την περίοδο.

Κοινοτάρχες Έχουν στην ευθύνη τους μία κοινότητα που αποτελείτε από 4 με 5 ομάδες και φροντίζουν να βοηθούν τα στελέχη και τα παιδιά της κοινότητας, ακολουθώντας τους μες στη μέρα.

Ομάδα κουζίνας Ο μάγειρας και άλλοι 20 εθελοντές αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας την προετοιμασία και την διανομή του φαγητού (5 φορές τη μέρα), τον καθαρισμό των πιάτων και της κουζίνας μετά από κάθε γεύμα και την τροφοδοσία (παραγγελιά-αποθήκευση-μεταφορά) τροφίμων.

Τεχνικοί Ομάδα εθελοντών που αναλαμβάνει όλες τις επισκευές, τη συντήρηση και φροντίζει για την λειτουργία του εξοπλισμού.

Επιτελείο Τα μέλη του έχουν στην ευθύνη τους τομείς δραστηριοτήτων και εργασιών της κατασκήνωσης. Είναι εθελοντές με πολλά χρόνια παρουσίας στην κατασκήνωση και εξειδικευμένες γνώσεις. Την τελική ευθύνη για τη λειτουργία της κατασκήνωσης έχει ο Διευθυντής.

Όλα τα στελέχη των οποίων οι ρόλοι το επιτρέπουν αναλαμβάνουν παράλληλα: τομείς αθλητισμού, ομίλους δημιουργηκών δραστηριοτήτων καθώς και διάφορες υποστηρι

Volunteer with kids

κτικές εργασίες. Έτσι μπορεί να  δείτε ένα διευθυντή να κάνει αθλητισμό ή ένα μάγειρα να παίζει θέατρο!

Παιδαγωγική Ομάδα

Η κατάρτιση των προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής στήριξης των παιδιών, η εκπαίδευση των εθελοντών και η εμψύχωσή τους είναι μέλημα της Παιδαγωγικής ομάδας που αποτελείτα

ι από ειδικευμένους και έμπειρους επιστήμονες.

Στα σεμινάρια, που διοργανώνονται κάθε χρόνο και η παρακολούθηση των οποίων είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή ενός εθελοντή στις παιδαγωγικές δράσεις της κατασκήνωσης, εισηγητές είναι τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας και ειδικευμένοι επιστήμονες.

Οι Μηχανικοί

Η Ομάδα Τεχνικών Έργων και μελετών για την συντήρηση και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού της Κατασκήνωσης γίνεται με την αποφασιστική συμβολή φίλων μηχανικών και τεχνικών που εκπονούν δωρεάν τις μελέτες επιβλέπουν ή/και υλοποιούν με προσωπική εργασία τα έργα.

Διεθνείς Εθελοντές

volunteers_kitchenΑπό το 2003 και συνεχώς μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με τη διεθνή οργάνωση εθελοντών SCI ή με αίτηση από το site μας, διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι ένα workcamp στο οποίο συμμετέχουν τουλάχιστον 12 εθελοντές από άλλες χώρες. Οι εθελοντές αυτοί αναλαμβάνουν αρκετές από τις υποστηρικτικές εργασίες στην κατασκήνωση.

Από το 2003 έχουν βοηθήσει περισσότεροι από 60 διεθνείς εθελοντές από 20 χώρες του κόσμου και αρκετοί από αυτούς έχουν έρθει περισσότερες από μία χρονιές.