Ταυτότητα

Ποιοι είμαστε;

Οι Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα είναι μια Οργάνωση με περισσότερους από 80 ενεργούς εθελοντές που οργανώνει κατασκηνώσεις για τη ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών και υλοποιεί, εντελώς δωρεάν, προγράμματα για παιδιά και νέους βασισμένα σε εμψυχωτικές δράσεις αισθητικής αγωγής (θέατρο, μουσική, καραγκιόζης, κουκλοθέατρο, φωτογραφία, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, χειροτεχνίες και κατασκευές).

Ένας πυρήνας 30 έμπειρων εθελοντών πλαισιωμένος από 50 νέους ανθρώπους διαχειρίζεται το παρόν και δημιουργεί το αύριο αυτής της προσπάθειας. Οι άνθρωποι αυτοί, που πιστεύουν στις διαχρονικές αξίες του έργου όπως η αγάπη για τα παιδιά και τους ανθρώπους, η βεβαιότητα για τα πολλά ταλέντα κάθε ανθρώπου, οι δημοκρατικοί θεσμοί, η ισότητα των ανθρώπων και η ελευθερία λόγου και σκέψης, φιλοξενούν χωρίς διακρίσεις παιδιά διαφορετικής καταγωγής, ηλικίας, φύλου, θρησκεύματος και οργανώνουν ή υποστηρίζουν δραστηριότητες για τους νέους που συμμετέχουν ως στελέχη στην κατασκήνωση.

Οι κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα ονειρεύονται, σε ένα κόσμο που γίνεται όλο και πιο απρόσωπος, όλο και πιο σκληρός για τους οικονομικά αδύναμους και τα παιδιά τους, να φιλοξενούν σε πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, με καλύτερα προγράμματα, περισσότερα παιδιά. Στόχοι που θα γίνουν εφικτοί χάρις στην εθελοντική προσπάθεια και τις γνώσεις πολλών ανθρώπων που με κέφι, φαντασία και αγάπη θα δημιουργούν μικρές ανθρώπινες κοινωνίες για παιδιά και νέους και χώρους που θα παρέχουν τη δυνατότητα έκφρασης των δεξιοτήτων και των συναισθημάτων των ανθρώπων που θα συνεργάζονται τους χειμώνες και θα συμβιώνουν αρμονικά τα καλοκαίρια στην κατασκήνωση.


logo_kataskinoshs_500x500
Λογότυπο

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ-ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΝΙΑΤΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ
Σωματείο, αναγνωρισμένο (Αποφάσεις:15662/64 και 3706/99 Πρωτ. Αθηνών)

iso-9001 copysΠιστοποίηση ISO 9001/2015:  Για την παροχή υπηρεσιών διαμονής, σίτισης και ψυχοκοινωνικής στήριξης παιδιών και εφήβων

iso-22000 copy sΠιστοποίηση ISO 22000:  Για την επεξεργασία και διάθεση τροφίμων στις Εγκαταστάσεις της Κατασκήνωσης

Ιδρυτής π.Γεώργιος Πυρουνάκης (1910-1988)

Καταστατικό Σωματείου

Γραφεία Χέυδεν 14, 10434 Αθήνα
Τηλέφωνο 210-3226019
Fax 210-3257801
Εγκαταστάσεις: Ερένειας 6, 19600 Αγ.Γεώργιος Μάνδρας, Αττική
Ηλεκτρονική Διεύθυνση kataskinosi.gr
e-mail: kataskinoseis@yahoo.com, kataskinosi@gmail.com