Θεατρική Ομάδα “Ονειροπόροι”

Η θεατρική ομάδα ΟΝΕΙΡΟΠΟΡΟΙ, είναι προϊόν μετεξέλιξης της Θεατρικής Ομάδας των Στελεχών των Κατασκηνώσεων “Χαρούμενα Παιδιά -Χαρούμενα Νιάτα” που είχαν ανεβάσει με μεγάλη επιτυχία στην Ελευσίνα «Την αυλή των Θαυμάτων» του Ι.Καμπανέλλη (1996) και τον «Ματωμένο Γάμο» του Λόρκα (1997).

Το 2000 δημιουργήθηκαν, από τα ίδια πρόσωπα, οι Ομάδες Ψυχαγωγίας που πήραν μέρος στα ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ με παράσταση ζωντανού Καραγκιόζη και στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ.
Οι ΟΝΕΙΡΟΠΟΡΟΙ πήραν την σημερινή τους μορφή το 2003 και παρουσίασαν στον Πειραιά με μεγάλη επιτυχία, το έργο του Γιώργου Σεβαστίκογλου «Κωνσταντίνου και Ελένης». Με το έργο αυτό πήραν μέρος στους Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων του Δήμου Ζωγράφου, αλλά και στο Φεστιβάλ ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2003 που διοργανώθηκε στην Ελευσίνα.

Το 2005 παρουσίασαν στο θέατρο ΚΕΑ, στην Πλάκα, και στο “8 Δυτικά”, στο Χαϊδάρι, τα μονόπρακτα «Ανθρώπινη Φωνή» του Ζαν Κοκτώ και «Διανυκτέρευση» της Λούλας Αναγνωστάκη.
To 2007, στο θέατρο ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ του Νίκου Δαφνή στο Ν.Φάληρο ανεβάζουν το έργο “Προξενήτρα“ (The Matchmaker) του Θόρντον Γουάιλντερ.

Το 2009 ανέβηκε για 8 παραστάσεις στη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του Αντώνη Αντωνίου το «Πικνικ» του Γουίλιαμ Ινγκ. Το ίδιο έργο παρουσιάστηκε και στα ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΙΑ το Φεστιβάλ του Δήμου Σύρου.
Οι ΟΝΕΙΡΟΠΟΡΟΙ παρουσιάζουν το 2010 στην Αθήνα τα μονόπρακτα του Κώστα Μουρσελά «Συζήτηση περί ματαιότητος» και «Απαρηγόρητη χήρα».

Το 2011 η ομάδα δίνει 8 παραστάσεις στη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του Αντώνη Αντωνίου και μία στο νεοκλασικό θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ στην Ερμούπολη Σύρου με το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «Η σημασία να είσαι σοβαρός» και αποσπούν εγκωμιαστικά σχόλια.

Το 2013 ανεβάζουν το έργο «Οργισμένα Νιάτα» του Τζον Όσμπορν στη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του Αντώνη Αντωνίου για 8 παραστάσεις. Το έργο ταξιδεύει και στη Ζάκυνθο, στο Θέατρο Σαρακινάδου με την υποστήριξη της Ένωσης Ζακυνθίων “Ο Αγ. Διονύσιος”.

Το 2014 η ομάδα παρουσιάζει τρεις μονόλογους και ένα μονόπρακτο κάτω από τον τίτλο “Στο 4γωνο”. Τα έργα που παρουσιάστηκαν ήταν “Το τάβλι” του Δ. Κεχαΐδη, “Τα προσκλητήρια” του Γ. Μανιώτη, “Στα όρια της τρέλας” του Μ. Ποντικά και “Το ξύπνημα” της Φράνκα Ράμε. Δώθηκαν 8 παραστάσεις στη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του Αντώνη Αντωνίου.

2017 και οι Ονειροπόροι με έμφαση στην αφοσίωση και την ποιότητα ετοίμασαν και παρουσίασαν το έργο “Η ΠΡΟΒΑ ή Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ” του Ζαν Ανούιγ.

Το 2019 η ομάδα ανεβάζει το έργο “Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ” της Γιασμίνα Ρεζά/

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα των Ονειροπόρων στο facebook.