1989-σήμερα

Από το 1989 μέχρι σήμερα σε μια διαρκή εξελικτική πορεία:

  • έχουν αυξηθεί τα παιδιά που φιλοξενούνται κάθε χρόνο στην Κατασκήνωση από 70 σε 140 και έχουν φιλοξενηθεί περισσότερα από 1.900 παιδιά, τα πιο πολλά για περισσότερα από 3 χρόνια.
  • συμμετείχαν αφιλοκερδώς στις δραστηριότητες μας περισσότεροι από 350 Έλληνες εθελοντές, φοιτητές και σπουδαστές, οι πιο πολλοί για περισσότερα από 5 χρόνια αλλά και 195 ξένοι εθελοντές.
  • έχουν διευρυνθεί οι συνεργασίες και, εκτός από τη Φιλική Φωλιά, υπάρχουν συνεργασίες με άλλους 10 φορείς και οργανισμούς που εξυπηρετούν παιδιά και την SCI και την CiA  που εξυπηρετούν ξένους εθελοντές.
  • ανανεώνονται διαρκώς και εξειδικεύονται περισσότερο τα προγράμματα (χειροτεχνίας, ψυχαγωγίας, ώρας ομάδων, αθλητισμού) και υλοποιούνται νέες ιδέες δραστηριοτήτων με ενεργούς 15 ομίλους ελεύθερης επιλογής για τα παιδιά.
  • έχουν εξευρεθεί και δαπανηθεί μεγάλα, για τις οικονομικές δυνατότητες του Σωματείου, ποσά, για την αύξηση της δυναμικότητας και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων (νέο κτίριο μαγειρείου, νέες σκηνές, νέες τραπεζαρίες, ανακαίνιση θεάτρου, νέα γήπεδα, παιδική χαρά, εξοπλισμός κλπ).
  • έχουν οργανωθεί και άλλες δράσεις για παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δεν μένουν στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας (Κέντρο της Αθήνας, Πατήσια, Κυψέλη, σεισμοπαθείς Φυλής και Ζεφυρίου, πρόσφυγες Λαυρίου, παιδιά νησιών (Μήλος, Αμοργός) κ.α.).
  • έχουν υλοποιηθεί νέες ιδέες που αφορούν και γίνονται από νέους ανθρώπους στην διάρκεια όλου του χρόνου και όχι μόνο του καλοκαιριού (Περιοδικό ΘΡΟΪΣΜΑ, ιστοσελίδα στο Internet, Θεατρική ομάδα, θεατρικό παιχνίδι, προβολές κ.α.)

Τα αυτά χρόνια (από το 1989 έως σήμερα) έχουν φιλοξενηθεί δωρεάν στην Κατασκήνωση 1.900 παιδιά με την βοήθεια περίπου 500 εθελοντών.

Οι Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά Χαρούμενα Νιάτα ονειρεύονται, σε ένα κόσμο που γίνεται όλο και πιο απρόσωπος, όλο και πιο σκληρός για τους οικονομικά αδύναμους και τα παιδιά τους, να φιλοξενούν σε πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, με καλύτερα προγράμματα περισσότερα παιδιά. Στόχοι που θα γίνουν εφικτοί χάρη στην εθελοντική προσπάθεια και τις γνώσεις πολλών ανθρώπων που με κέφι, φαντασία και αγάπη θα δημιουργούν μικρές ανθρώπινες κοινωνίες για παιδιά και νέους. Χώρους που θα παρέχουν τη δυνατότητα έκφρασης των δεξιοτήτων και των συναισθημάτων των ανθρώπων που θα συνεργάζονται τους χειμώνες και θα συμβιώνουν αρμονικά τα καλοκαίρια στην Κατασκήνωση.