Ομάδες Εμψύχωσης

Ομάδες Εμψύχωσης και Δημιουργίας

Οι Ομάδες Εμψύχωσης, με εκπαιδευμένους εθελοντές, λειτουργούν όποτε υπάρχουν ειδικές, και για τα παιδιά, καταστάσεις (φυσικές καταστροφές, προσφυγιά)

Το 1999, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στην Αττική, οι ομάδες αυτές παρενέβησαν με δημιουργικές απασχολήσεις και Ψυχαγωγία για να βοηθήσουν τα παιδιά να ξεπεράσουν τον φόβο που ένοιωθαν. Οι ομάδες αυτές των στελεχών έδρασαν στην Φυλή, στο Ζεφύρι και στην Ελευσίνα.

Το 2001 και το 2002 οι ομάδες Εμψύχωσης και δημιουργίας ήταν στο Γκάζι αλλά και στο Λαύριο κοντά στα παιδιά των προσφυγικών καταυλισμών που φιλοξενούσαν σε δύσκολες συνθήκες ανθρώπους από το Κουρδιστάν, το Αφγανιστάν και αλλού.

Το 2005 και το 2006 ομάδες εθελοντών μας ταξίδεψαν στη Μήλο και την Αμοργό οργανώνοντας προγράμματα Ψυχαγωγίας και Εμψύχωσης για τα παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ενώ το ίδιο έγινε με τα παιδιά που ζουν στα Χωριά SOS στη Βάρη.

Παρόμοιες δρστηριότητες οργανώθηκαν για τα παιδιά που ζουν στο Ζάννειο Ορφανοτροφείο και στο ΠΙΚΠΑ Βούλας (2008) και στο Γκαζοχώρι (2009).

Είμαστε έτοιμοι να οργανώσουμε παρόμοιες αποστολές εφ΄όσον παραστεί ανάγκη ή αν μας το ζητήσουν οργανωμένοι φορείς (Ιδρύματα, ΜΚΟ, Σχολεία, ΟΤΑ κλπ)