Παλαιότερα Τεύχη

Τεύχος 26 – 2023

Το περιοδικό μας, το ΘΡΟΙΣΜΑ, κυκλοφορεί για 26η χρονιά!

Το Θρόισμα, όπως πάντα, είναι πλούσιο σε ύλη. Περιλαμβάνει άρθρο του Γιάννη Στ.Γαβαλά για την Ελευσίνα, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και κέντρο αναφοράς των δράσεων μας, συνέντευξη της σπουδαίας Ελευσίνιας Μάρθας Φριντζήλα και άρθρα για το Θέατρο, τον Κινηματογράφο, το Βιβλίο και το διαδίκτυο.

Στο τεύχος θα βρείτε πολλά άρθρα και φωτογραφίες από τις σκέψεις και δράσεις των εθελοντών στην Κατασκήνωση, τη νέα Παιδική Χαρά και τα έργα φροντίδας των εγκαταστάσεων και τις εκδηλώσεις, που οργάνωσαν τα Χαρούμενα Παιδιά-Νιάτα την προηγούμενη χρονιά.

Ξεφυλλίστε την online έκδοση.

Τεύχος 25 – 2022

Το περιοδικό μας, το ΘΡΟΪΣΜΑ γίνεται τούτη τη χρονιά 25 χρόνων!

Το Θρόισμα κυκλοφορεί για 25η χρονιά και, όπως πάντα, είναι πλούσιο σε ύλη. Το τεύχος είναι αφιερωμένο στα 90 χρόνια (1932-2022) ιστορίας και στα 70 χρόνια (1952-2022) δράσης στο όρος Πατέρα των Κατασκηνώσεων Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα.

Περιλαμβάνει συνεντεύξεις της Χαράκτριας Ρένας Ανούση-Ηλία και του σκιτσογράφου Γιάννη Δερμεντζόγλου και άρθρο για τις Βιβλιοθήκες. Θα διαβάσετε ακόμα άρθρα για το Θέατρο, τον Κινηματογράφο, το Βιβλίο και τη Μουσική.

Πολλά άρθρα και φωτογραφίες από τις σκέψεις και δράσεις των εθελοντών στην Κατασκήνωση, στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, στα έργα φροντίδας των εγκαταστάσεων και στις εκδηλώσεις που οργάνωσαν τα Χαρούμενα Παιδιά-Νιάτα.

Ξεφυλλίστε την online έκδοση.

Τεύχος 24 – 2021

Το Θρόισμα κυκλοφορεί για 24η χρονιά και, όπως πάντα, είναι πλούσιο σε ύλη.

Σκιαγραφείται ο μουσουργός, δάσκαλος και φίλος Δημήτρης Λιωνής που τόσο γρήγορα μας άφησε, ενώ περιλαμβάνει συνεντεύξεις της ψυχιάτρου Κατερίνας Μάτσα, του σκηνοθέτη Δημήτρη Μακρή και του καλλιτέχνη Μιχάλη Αφολάγιαν. Πολλές οι αναφορές στην προστασία του περιβάλλοντος με τον Δημήτρης Β.Προύσαλη να αφηγείται ένα σχετικό παραμύθι του, τα αιολικά πάρκα και αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις για παιγνιώδεις χώρους στην πόλη και το βουνό.

Θα διαβάσετε ακόμα άρθρα για το Θέατρο, τον Κινηματογράφο, το Βιβλίο και τη Μουσική.

Πολλά άρθρα και φωτογραφίες από τις σκέψεις και δράσεις των εθελοντών στην Κατασκήνωση αλλά και από όλες τις εκδηλώσεις που οργάνωσαν τα Χαρούμενα Παιδιά-Νιάτα.

Ξεφυλλίστε την online έκδοση.

Τεύχος 23 – 2020

Το Θροϊσμα κυκλοφορεί για 23η χρονιά και όπως πάντα είναι πλούσιο σε ύλη.

Περιλαμβάνει ένα άρθρο του Καθηγητή Σέργιου Θεοδωρίδη για την Τεχνητή Νοημοσύνη, παρουσιάζεται η Έκθεση του Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών Καθηγητή Άγγελου Αντωνόπουλου ενώ ως ελάχιστη τιμή στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου αναδημοσιεύεται η συνέντευξή του στο τεύχος 12 (2009).

Θα διαβάσετε ακόμα άρθρα για τον Ποιητή Λαό, τον Καραγκιόζη, το Θέατρο, τον Κινηματογράφο, το Βιβλίο και τη Μουσική.

Πολλά άρθρα και φωτογραφίες από τις σκέψεις και δράσεις των εθελοντών στην Κατασκήνωση και με το Καραβάνι Τέχνης και Αλληλεγγύης, αλλά και από όλες τις εκδηλώσεις που οργάνωσαν τα Χαρούμενα Παιδιά-Νιάτα.

Ξεφυλλίστε την online έκδοση.

Τεύχος 22 – 2019

Το περιοδικό ΘΡΟΪΣΜΑ κυκλοφορεί για 22η χρονιά!

Ο Ζωγράφος, Ποιητής και Δάσκαλος Σωτήρης Σόρογκας μιλά για τη τέχνη του, την ποίηση και τις εμπειρίες του από το ΕΜΠ. Ο Βασίλης Κουκαλάνι αναφέρεται στις παραστάσεις της Συντεχνίας του Γέλιου και την αλληλεπίδραση του θεάτρου με τα παιδιά-θεατές , ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην παράσταση που έδωσε η Λυρική Σκηνή πέρσι στην Κατασκήνωση.

Οι Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα κλείνουν 87 χρόνια συνεχούς δράσης για τα παιδιά και τους νέους και πολλοί από τους εθελοντές τους που ήταν κάποτε εκεί παιδάκια, στις δεκαετίες του ’50, ’80 και ’90, θυμούνται τί ένιωθαν τότε αλλά και τώρα που φροντίζουν και αγαπούν ως ενήλικες παιδιά της μεγάλης ανάγκης.

Στο νέο τεύχος του θροϊσματος, παρουσιάζονται οι δράσεις των εθελοντών το χειμώνα με το Καραβάνι Τέχνης και Αλληλεγγύης, μια μετακινούμενη μονάδα ψυχοκοινωνικής στήριξης παιδιών, και κυρίως οι συντονισμένες παιδαγωγικές ενέργειες που γίνονται για τα 140 παιδιά που φιλοξενούνται δωρεάν στις κατασκηνώσεις.

Ξεφυλλίστε την online έκδοση.

 

Τεύχος 21 – 2018

Το περιοδικό θροϊσμα κυκλοφορεί για 21η χρονιά

Το 1997 εκδόθηκε το πρώτο τεύχος του περιοδικού θροϊσμα. Από τότε, κάθε χρόνο εκδίδεται ένα τεύχος του με θέματα από το θέατρο, τον κινηματογράφο, το βιβλίο, τα εικαστικά, τη μουσική αλλά και παιδαγωγικά θέματα ενώ πλούσιες είναι οι αναφορές στη δράση των 100 Ελλήνων και ξένων εθελοντών της οργάνωσης εθελοντών Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα.

Ο τ. Συνήγορος του Παιδιού Γιώργος Μόσχος σε μια εξαιρετική συνέντευξη μιλά για τη σημασία του Συνηγόρου του Παιδιού για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των παιδιών, το προσφυγικό και το δημοκρατικό σχολείο. Οι μεγάλοι του ελληνικού μπάσκετ Θοδωρής Παπαλουκάς και Δημήτρης Διαμαντίδης αναφέρονται στο πως πρέπει να αντιμετωπίζουν παιδιά και γονείς τον αθλητισμό ενώ ο Ζωγράφος και Αγιογράφος Μπάμπης Πυλαρινός στη δική του συνέντευξη αναφέρεται στο έργο του.

Οι Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα κλείνουν 86 χρόνια συνεχούς δράσης για τα παιδιά και τους νέους και ο αναγνώστης μέσα από τις φωτογραφίες και τα κείμενα θα διαπιστώσει τη σημασία που έχει για τα παιδιά της πολύ μεγάλης ανάγκης η συμβίωση με ανθρώπους που τα φροντίζουν και τα αγαπούν.

Στο νέο τεύχος του θροϊσματος, παρουσιάζονται οι δράσεις των εθελοντών τους χειμερινούς μήνες με το Καραβάνι Τέχνης και Αλληλεγγύης, μια μετακινούμενη μονάδα ψυχοκοινωνικής στήριξης παιδιών, και κυρίως οι συντονισμένες παιδαγωγικές ενέργειες που γίνονται για τα 140 παιδιά που φιλοξενούνται δωρεάν στις κατασκηνώσεις τα καλοκαίρια.

Ξεφυλλίστε το…

 

Τεύχος 20 – 2017

Το περιοδικό θροϊσμα κυκλοφορεί για 20η χρονιά

Το 1997 εκδόθηκε το πρώτο τεύχος του περιοδικού θροϊσμα. Από τότε, κάθε χρόνο εκδίδεται ένα τεύχος του με θέματα από το θέατρο, τον κινηματογράφο, το βιβλίο, τα εικαστικά, το περιβάλλον και τα παιδαγωγικά θέματα ενώ πλούσιες είναι οι αναφορές στη δράση των 100 Ελλήνων και ξένων εθελοντών της οργάνωσης εθελοντών Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα. Φέτος εκδόθηκε το 20ο τεύχος που περιλαμβάνει και αναφορές σε όσα έγιναν, σε αυτή την εικοσαετία.

Η σπουδαία συγγραφέας Μάρω Δούκα σε μια εξαιρετική συνέντευξη μιλά για τα έργα της και τη σημερινή κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη χώρα μας, ενώ ο Κώστας Κωνσταντάτος των Encardia στη δική του απολαυστική συνέντευξη αναφέρεται στη δημιουργία και τη μουσική του συγκροτήματος αλλά και στην επίδραση της μουσικής στους λαούς και ιδιαίτερα στα παιδιά.

Οι Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα κλείνουν 85 χρόνια συνεχούς δράσης για τα παιδιά και τους νέους και ο αναγνώστης μέσα από τις φωτογραφίες και τα κείμενα θα διαπιστώσει τη σημασία που έχει για τα παιδιά της πολύ μεγάλης ανάγκης η συμβίωση με ανθρώπους που τα φροντίζουν και τα αγαπούν.

Στο νέο τεύχος του θροϊσματος, παρουσιάζονται οι δράσεις των εθελοντών τους χειμερινούς μήνες με το Καραβάνι Τέχνης και Αλληλεγγύης, μια μετακινούμενη μονάδα ψυχοκοινωνικής στήριξης παιδιών, και κυρίως οι συντονισμένες παιδαγωγικές ενέργειες που γίνονται για τα 140 παιδιά που φιλοξενούνται δωρεάν στις κατασκηνώσεις τα καλοκαίρια.

Ξεφυλλίστε το…

 

Τεύχος 19 – 2016

Θέατρο, κινηματογράφος, βιβλίο, περιβάλλον και παιδαγωγικά θέματα είναι μόνο κάποιες από τις θεματικές με τις οποίες καταπιάνονται οι συντάκτες του θροϊσματος, ενώ πλούσιες είναι οι αναφορές στη δράση των 100 Ελλήνων και ξένων εθελοντών της οργάνωσης εθελοντών Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα.

Η σπουδαία ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ σε μια απολαυστική συνέντευξη μιλά για την ποίηση και τη σχέση της με τον Καζαντζάκη, ενώ ο σημαντικός εικαστικός και καθηγητής Άγγελος Αντωνόπουλος αναφέρεται στη δουλειά του ως δάσκαλος της Καλών Τεχνών, αλλά και στα έργα του και τις γκρίζες ζώνες στην Τέχνη.

Οι Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα κλείνουν 84 χρόνια συνεχούς δράσης για τα παιδιά και τους νέους και ο αναγνώστης μέσα από τις φωτογραφίες και τα κείμενα θα διαπιστώσει τη σημασία που έχει για τα παιδιά της πολύ μεγάλης ανάγκης η συμβίωση με ανθρώπους που τα φροντίζουν και τα αγαπούν.

Στο νέο τεύχος του θροϊσματος, παρουσιάζονται οι δράσεις των εθελοντών τους χειμερινούς μήνες με το Καραβάνι Τέχνης και Αλληλεγγύης, μια μετακινούμενη μονάδα ψυχοκοινωνικής στήριξης παιδιών, αλλά και οι συντονισμένες παιδαγωγικές ενέργειες που γίνονται για τα 140 παιδιά που φιλοξενούνται δωρεάν στις κατασκηνώσεις.

Ξεφυλλίστε το…

 

Τεύχος 18 – 2015

Θέατρο, κινηματογράφος, βιβλίο και παιδαγωγικά ζητήματα είναι μόνο κάποιες από τις θεματικές με τις οποίες καταπιάνονται οι συντάκτες του Θροϊσματος, ενώ πλούσιες είναι οι αναφορές στη δράση των 92 Ελλήνων και ξένων εθελοντών της Οργάνωσης Εθελοντών Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα.

Ο μεγάλη μας συγγραφέας Άλκη Ζέη μιλά για τα βιβλία και τη δράση της και τη σημασία που έχει για τα παιδιά το διάβασμα, η εικαστικός Εύα Μελά για τη δουλειά της και τη σχέση της Τέχνης με τους αγώνες των ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο και η συγγραφέας και αρχαιολόγος Εύη Πίνη διηγείται τη ζωή μιας μικρής πλαγγόνας.

Οι Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα κλείνουν 83 χρόνια συνεχούς δράσης για τα παιδιά και τους νέους και ο αναγνώστης μέσα από τις φωτογραφίες και τα κείμενα θα διαπιστώσει τη σημασία που έχει για τα παιδιά της πολύ μεγάλης ανάγκης η συμβίωση με ανθρώπους που τα φροντίζουν και τα αγαπούν.

Παρουσιάζονται οι δράσεις των εθελοντών τους χειμερινούς μήνες αλλά και οι συντονισμένες ενέργειες ψυχοκοινωνικής στήριξης που κάνουν για τα 140 παιδιά που φιλοξενούνται δωρεάν στις κατασκηνώσεις.

Ξεφυλλίστε το…

 

Τεύχος 17 – 2014

Θέατρο, κινηματογράφος, βιβλίο, θέατρο. Flamenco, Comics, και παιδαγωγικά ζητήματα είναι μόνο κάποιες από τις θεματικές με τις οποίες καταπιάνονται οι συντάκτες του Θροϊσματος, ενώ πλούσιες είναι οι αναφορές στη δράση των 90 Ελλήνων και ξένων εθελοντών.

Ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης μιλά για την ταινία του «Μικρά Αγγλία», παλιότερες δουλειές του  και τη σημερινή κατάσταση, ο Βασίλης Παπατσαρούχας για τα βιβλία και τους πίνακές του ενώ δημοσιεύεται ένα ανέκδοτο διήγημα του συγγραφέα Δημήτρη Χριστόπουλου.

 

Τεύχος 16 – 2013

Ο γλύπτης Κυριάκος Ρόκος μιλά για το έργο του και τις εικαστικές τέχνες και ο συγγραφέας Νίκος Παναγιωτόπουλος για τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο.

Οι Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα έκλεισαν 80 χρόνια συνεχούς δράσης για τα παιδιά και τους νέους και ο αναγνώστης μέσα από τις φωτογραφίες και τα κείμενα θα διαπιστώσει τη σημασία που έχει για τα παιδιά της πολύ μεγάλης ανάγκης η συμβίωση με ανθρώπους που τα φροντίζουν και τα αγαπούν.

Παρουσιάζονται οι δράσεις των εθελοντών τους χειμερινούς μήνες αλλά και οι συντονισμένες ενέργειες ψυχοκοινωνικής στήριξης που κάνουν για τα 140 παιδιά που φιλοξενούνται δωρεάν στις κατασκηνώσεις.άνουν για τα 140 παιδιά που φιλοξενούνται δωρεάν στις κατασκηνώσεις.

Ξεφυλλίστε το…

 

Τεύχος 15 – 2012

Το περιοδικό ΘΡΟΪΣΜΑ κυκλοφορεί για 15η χρονιά ενώ οι Κατασκηνώσεις Χαρούμενα παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα γιορτάζουν τα 80 τους χρόνια!
Θέατρο, κινηματογράφος, βιβλίο, θέατρο, αθλητισμός, περιβαλλοντικά προβλήματα και παιδαγωγικές προσεγγίσεις είναι μόνο κάποιες από τις θεματικές με τις οποίες καταπιάνονται οι συντάκτες του Θροϊσματος, ενώ πλούσιες είναι οι αναφορές στη δράση των 90 Ελλήνων και ξένων εθελοντών της Οργάνωσης Εθελοντών Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα.
Η Ελένη Καραϊνδρου μιλά για τη μουσική της, τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και την σημερινή κατάσταση ενώ ο ζωγράφος Γιάννης Βέλλης αναφέρεται στην τέχνη του.
Ο αναγνώστης μέσα από τις φωτογραφίες και τα κείμενα θα διαπιστώσει τη διαχρονικότητα του έργου των “Χαρούμενων Παιδιών-Χαρούμενων Νιάτων” με τις αναφορές στη 80χρονη ιστορία τους αλλά και από το πως οι εθελοντές φαντάζονται την Κατασκήνωση στα 100 της χρόνια!
Παρουσιάζονται οι δράσεις των εθελοντών τους χειμερινούς μήνες αλλά και η πιστοποιημένη με ISO 9001 και 22000 προσπάθεια που κάνουν για τα 140 παιδιά που φιλοξενούνται δωρεάν στις κατασκηνώσεις.
Ξεφυλλίστε το…

 

Τεύχος 14 – 2011

Φιλοξενούμενοί του ο χαράκτης και ζωγράφος Γιώργης Βαρλάμος και η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη. Μιλούν για το έργο τους αλλά και για το πως βλέπουν την ελληνική πραγματικότητα. Συνέντευξη από την νέα μουσικό Anna Su. Έλληνες εθελοντές στην Κολομβία, ξένοι εθελοντές στην Ελλάδα.  Σελίδες για το θέατρο, το βιβλίο, τον κινηματογράφο, το δάσος, τα παιδαγωγικά και τον αθλητισμό.

Ξεφυλλίστε το…

 

Τεύχος 13 – 2010

Κινηματογράφος, Εικαστικά, βιβλίο, θέατρο, και περιβαλλοντικά προβλήματα είναι μόνο κάποιες από τις θεματικές με τις οποίες καταπιάνονται οι συντάκτες του θροϊσματος ενώ πλούσιες είναι οι αναφορές στην δράση των 80 Ελλήνων και ξένων εθελοντών της ΜΚΟ Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα. Ο Χαράκτης Νίκος Δεσεκόπουλος μιλάει για την Τέχνη του, παρουσιάζεται το έργο του μεγάλου ζωγράφου Γιάννη Μόραλη και ο μεγάλος συγγραφέας Κώστας Μουρσελάς μιλά για την Τέχνη και την Λογοτεχνία.

 

Εξώφυλλα τευχών 1998-2009 (#1-#12)