Κατασκήνωση 2012

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2012

  • 80 χρόνια δράσης των Κατασκηνώσεων Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα!
  • Από το 1952 συνεχώς μέχρι σήμερα, 60 χρόνια, στον Άγιο Γεώργιο Μάνδρας στο όρος Πατέρας.
  • Περισσότερα από 5.300 παιδιά έχουν φιλοξενηθεί στις Κατασκηνώσεις του Πατέρα.
  • Κατασκήνωση του 2012: Ένα παγκόσμιο χωριό με 210 κατοίκους από 21 χώρες του κόσμου!
  • Η Κατασκήνωση λειτούργησε σύμφωνα με τα ISO 9001 και 22000 αλλά και με άδεια της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής.
  • Περισσότερες από 20 εταιρείες, ιδρύματα και οργανισμοί (θα αναφερθούν αναλυτικά στο επόμενο) ήταν χορηγοί της φετινής προσπάθειας.

 ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

 Φιλοξενήθηκαν δωρεάν 142 παιδιά, από 14 διαφορετικούς τόπους καταγωγής. (Ελλάδα, Ερυθραία, Βουλγαρία, Αλβανία, Νιγηρία, Σρι Λάνκα, Μπαγκλαντές, Πολωνία, Ιράκ, Βενεζουέλα, Ισπανία, Γεωργία, Ρουμανία, Ρωσία).

Τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια 6-13 χρόνων, έζησαν για 21 μέρες σε μια κοινωνία που δεν κάνει διακρίσεις που αφορούν το όνομα, το φύλο, την καταγωγή, το θρήσκευμα, την οικογενειακή ή την οικονομική κατάσταση. Έζησαν χαρούμενα σε μια κοινωνία οργανωμένη που τους έδωσε τις ευκαιρίες  να ανακαλύψουν και να αναδείξουν ταλέντα και δεξιότητες τους στις Τέχνες και τον Αθλητισμό και να ζήσουν μαζί με άλλα χωρίς πείνα, βία και αποκλεισμούς.

 ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΝΙΑΤΑ

 Για να οργανωθεί και να λειτουργήσει η Κατασκήνωση 99 Άνθρωποι αφιέρωσαν χρόνο και γνώσεις αλλά και δούλεψαν χειρονακτικά και πνευματικά.

Κανένας από αυτούς δεν αμείφθηκε. Ήταν όλοι τους εθελοντές!

Στην Κατασκήνωση, όλο το διάστημα βοήθησαν 72 εθελοντές, οι 45 σαν επιτελείο ή ομαδάρχες, ενώ άλλοι 12 βοήθησαν για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Οι περισσότεροι από τους εθελοντές είναι νέοι που έρχονται στην Κατασκήνωση για να προσφέρουν, μέσα από συγκεκριμένους ρόλους, στα παιδιά και να μάθουν τι είναι ο πραγματικός εθελοντισμός, το πώς οργανώνεται και λειτουργεί μια κοινωνία προσφοράς και το πώς μπορούν να συμβιώσουν για ένα μήνα με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους σε ένα χώρο απόλυτα διαφορετικό από τις πόλεις και τα Πανεπιστήμια δίνοντας και παίρνοντας χαρά.

16 ήταν οι ξένοι εθελοντές που ήρθαν από τη την Τσεχία, την Ισπανία, την Πολωνία, το Βέλγιο, τις ΗΠΑ τη Χώρα των Βάσκων και την Αυστρία. Είναι ότι αξιοπρόσεκτο ότι οι 4 ήρθαν για δεύτερη φορά!

 Ήταν μια από τις καλύτερες Κατασκηνώσεις γεμάτη με χαρούμενα παιδικά και νεανικά πρόσωπα, κέφι, δημιουργία, συστηματική προσπάθεια, έντονα συναισθήματα, φροντίδα, αποδοχή και αγάπη. Μόνο όσοι συμμετείχαν και όσοι ήρθαν να δουν παιδιά και εθελοντές σε δράση, ξέρουν το τι πραγματικά σημαίνουν στην εποχή μας οι Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα.