12ο εθελοντικό παζάρι αλληλεγγύης

Το Εθελοντικό παζάρι Αλληλεγγύης είναι πια θεσμός όχι μόνο για τους εθελοντές που το οργανώνουν αλλά και για τους φίλους και τις φίλες που συμμετέχουν ενώ είναι πολλοί αυτοί που ξέρουν ότι θα γίνει και προγραμματίζουν να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους εκεί.
Μετά από 10 χρόνια στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ιωάννης Φωκιανός», απέναντι από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, οι συνθήκες επέβαλαν αλλαγή του χώρου και έτσι το Παζάρι διοργανώθηκε στο φιλόξενο κτίριο του Συλλόγου Αρχαιολόγων, Ερμού 134, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2022.
Από τον Οκτώβριο εθελόντριες και εθελοντές μας, ετοίμαζαν κοσμήματα, γούρια και διακοσμητικά αλλά και μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, μπαχαρικά και πολλά άλλα. Την Παρασκευή το απόγευμα τα φορτηγάκια και πολλά ΙΧ έκαναν πολλά δρομολόγια για να μεταφέρουν τις κούτες με τα πράγματα, τα τραπέζια και τον υπόλοιπο εξοπλισμό. Το βράδυ είχαν στηθεί περισσότεροι από είκοσι πάγκοι γεμάτοι με κοσμήματα, διακοσμητικά είδη, παιχνίδια, κουζινικά, αξεσουάρ, φωτιστικά, μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, βιβλία, κόμικς, συλλεκτικά αντικείμενα, συσκευασμένα χειροποίητα τρόφιμα και πολλά άλλα.
Σάββατο όλη μέρα και Κυριακή μετά το μεσημέρι πίσω από κάθε πάγκο περισσότεροι από 70 εθελοντές και φίλοι έκαναν «παζάρια» με τους πολλούς επισκέπτες, για να διαθέσουν τα χιλιάδες αντικείμενα που υπήρχαν.
Εκείνο που ξεχώρισε στο φετινό Παζάρι ήταν το μπαρ στην καταπληκτική αυλή του Κτιρίου των Αρχαιολόγων. Τα τραπεζάκια στην αυλή ήταν πάντα γεμάτα κόσμο που έπαιρνε κάτι γλυκό για να φάει με τον καφέ του ή μεζεδάκια και φαγητό για το κρασί ή το τσίπουρο. Όταν το Σάββατο το απόγευμα άρχισε να παίζει τα παραδοσιακά της η Banda Calda δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο με τους επισκέπτες να χορεύουν και να καταναλώνουν ότι υπήρχε διαθέσιμο στο μπαρ!
Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της Banda Calda Νίκο Αρμάγο, Πάνο Γουρνάκη, Aydin Cirakioglu, Γιώργο Δάρη και Σωτήρη Ντζιαβό καθώς και τις φίλες και φίλους με εξαιρετικές επιδόσεις στη μαγειρική ή/και στη ζαχαροπλαστική όπως ο Κώστας Διαμάντης της περίφημης ταβέρνας ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ο Chef Τζαν Σενέλ και οι συνεργάτες του, οι κυρίες Νίκη Αφεντουλίδη, Ντίνα Καλαμίτση, Ντίνα Πολυχρόνη, Ελένη Λιδώρη, Ευσταθία Κανάκη, Ρίτα Ζαμπάλου, Μάρθα Δελή, Ντανιέλα Μακρή, Κατερίνα Παπαντώνη, Ειρήνη Μουζάκη, Νίκος Μητρόπουλος, Έφη Αλεξανδρίδη, Κωνσταντίνα Κανάκη, Βάλλυ Μαυρονικολάου, Σίσσυ Συράκου, Όλγα Ηγουμένου, Λένα και Κατερίνα Δελή, Στέλλα Κάργα, Χριστίνα Σίμου, Τασούλα Τζεφρόνη, Μαρία Μπισμπιρούλα, Ρίτσα Παπαδήμα, Ελένη Μαραγκού, Νένα Μπάστα και ο Σπύρος Αλιάγας.
Σαπούνια και αλοιφές πρόσφερε η Χριστίνα Ανδρέου, γούρια η Νόη Παπαϊωάννου, ποτήρια ο Γιάννης Αργυρός, κουβερτούρα η NESTLE, μπύρες οι Λουκάς Παπαγγελής και Μυρσίνη Δογάνη, μέλι ο Νίκος Μαντζαράκης, λάδια ο Αντώνης Μπέρτσος, κρασιά και τσίπουρο ο Στέλιος Ζαχαρίας της ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ, παιχνίδια και παζλ ο Αντρέας Αδάμης από τις Αφίσες Απόλλων, χαρτικά ο Κώστας Δερμάνης. Εξοπλισμό του μπουφέ προσέφερε η ATTICA TERRA FOOD & DRINKS ΑΕΒΕ.
Επιτυχημένη ήταν και η ιδέα των Λαχνών με έπαθλα συνεδρίες ψυχοσωματικής θεραπείας που πρόσφερε η Έλενα Χρηστοπούλου.
Στην επιτυχία του παζαριού συνέβαλαν σημαντικά οι φίλοι μας στα ΜΜΕ. Με εκπομπές στο ραδιόφωνο ΑLPHA 989 FM ο Νικόλας Καμακάρης και στο Galaxy ο Χρήστος Γιακουμόπουλος, με εκτενείς διαδυκτυακές αναφορές η Μαρία Τσώλη στο ΒΗΜΑ και ο Σταύρος Διοσκουρίδης στο News247.
Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην Διοίκηση του Συλλόγου Αρχαιολόγων για τη διάθεση του κτιρίου τους αλλά και στη Διοίκηση του ΦΩΚΙΑΝΟΥ για την πολυετή εξαιρετική συνεργασία μας και για τις προσπάθειες τους να μας παραχωρηθεί ο χώρος τους και φέτος.
Το παζάρι είχε μεγάλη επιτυχία και χάρις στα έσοδα του 20 παιδιά θα φιλοξενηθούν δωρεάν το καλοκαίρι στην Κατασκήνωση.
Αργά το βράδυ της Κυριακής όταν όλα είχαν μεταφερθεί στις αποθήκες και ο χώρος παραδόθηκε καθαρός, οι εθελοντές πήγαν για ξεκούραση ή για ένα ποτό… Και του χρόνου με το ίδιο κέφι!
Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 στις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η απολογιστική συνάντηση για το Παζάρι. Διαρκής ενημέρωση για το παζάρι παρέχεται στην σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook:
https://www.facebook.com/kataskinosibazaar