6ο εθελοντικό παζάρι Αλληλεγγύης

afissa_bazaar_2016_10x14_web

Για 6η συνεχόμενη χρονιά οργανώθηκε το εθελοντικό παζάρι Αλληλεγγύης στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωάννης Φωκιανός, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο στην Αθήνα, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2016.
Στήθηκαν περισσότεροι από τριάντα πάγκοι γεμάτοι με κοσμήματα, διακοσμητικά είδη, παιχνίδια, κουζινικά, αξεσουάρ, φωτιστικά, μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, βιβλία, κόμικς, συλλεκτικά αντικείμενα, τσάντες, ζώνες, συσκευασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα και πολλά άλλα. Πολλά είδη όπως διακοσμητικά, τσάντες κοσμήματα και άλλα έφτιαχναν για πολύ καιρό οι εθελόντριες της ομάδας κατασκευών. Πίσω από κάθε πάγκο περισσότεροι από 70 εθελοντές και φίλοι έκαναν «παζάρια» με τους πολλλούς επισκέπτες για να διαθέσουν τα χιλιάδες αντικείμενα που υπήρχαν.
Πολλά είδη δώρων πρόσφερε η Αλίκη Βαμβακάρη, κοσμήματα η Έφη Λαμπίρη, αρωματικά σαπούνια οι φίλες Μυρτώ Δεληγιάννη, Κατερίνα Κωνσταντίνου και Νίκη Αλεξάκου, κεραλοιφές η Χριστίνα Ανδρέου, τα χειροτεχνήματα οι Μαργαρίτα Νικολοπούλου και Ρούλα Γαζή, τις αφίσες Απόλλων ο Ανδρέας Αδάμης, τα χαρτικά ο Κώστας Δερμάνης, τις εκτυπώσεις η Ειρήνη Καγιά της Quality Printing Solutions ενώ οι κεραλοιφές της Ειρήνης Νούσα έμειναν στη Σύρο λόγω της απεργίας των πλοίων…
Ιδιαίτερα εντυπωσιακός ήταν ο μπουφές με τα γλυκά και τις πίτες που έφερναν συνεχώς φίλες με εξαιρετικές επιδόσεις στη μαγειρική αλλά και τα ποτά που πρόσφερε ο φίλος Στέλιος Ζαχαρίας της ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ και ο Κώστας Διαμάντης της περίφημης ταβέρνας ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. Εξοπλισμό του μπουφέ προσέφεραν η Ντίνα Πολυχρόνη και η ATTICA TERRA FOOD & DRINKS ΑΕΒΕ που χάρισε και τους καφέδες.
Ξεχωριστές ήταν οι ώρες που βρέθηκαν στο Παζάρι και έπαιξαν παραδοσιακή μουσική ο Νίκος Αρμάγος (Κλαρίνο – Τσαμπούνα), Πάνος Γουρνάκης (Νταούλι), Τζώρτζης Μαυροειδής (Τρομπέτα), Χρήστος Αγγελόπουλος (Ακορντεόν) και Αλέξανδρος Πάσσος (Νταούλι) που ξεσήκωσαν εθελοντές και φίλους να χορέψουν.
Στην επιτυχία του παζαριού συνέβαλαν σημαντικά οι φίλοι μας στα ΜΜΕ. Με εκπομπές στο ραδιόφωνο οι Νικόλας Καμακάρης, Δημήτρης Αλφιέρης και Έλι Σπυροπούλου στον ΑLPHA 989 FM και ο Χρήστος Γιακουμόπουλος στο Galaxy 92 FM, με εκτενείς αναφορές η Μαρία Τσώλη στο ΒΗΜΑ, ο Σταύρος Διοσκουρίδης στο POPAGANDA, ο Θάνος Σαγιάς στην ΑΥΓΗ και η Ε. Δουβλίδου στο ΑΘΗΝΑ 984.
Η μεγάλη ομάδα εθελοντών ήταν εκεί όλο το διήμερο για να διαθέτει αντικείμενα και τρόφιμα και να υποδέχεται με ένα χαμόγελο και μια καλή κουβέντα τους δεκάδες επισκέπτες. Έφυγαν αργά το βράδυ της Κυριακής όταν όλα είχαν μεταφερθεί στις αποθήκες και ο χώρος παραδόθηκε καθαρός.
Το παζάρι πήγε καλύτερα από κάθε άλλη φορά και οικονομικά και τα έσοδά του εξασφαλίζουν τη φιλοξενία αρκετών παιδιών της Κατασκήνωσης του επόμενου Ιουλίου.
Ευχαριστούμε όσους ήρθαν και πιο πολύ όσους βοήθησαν με κάποιο τρόπο να γίνει το φετινό Παζάρι.

Διαρκής ενημέρωση στα:
https://www.facebook.com/kataskinosibazaar/
https://www.facebook.com/groups/362733537223638/