Απολογισμός Κατασκήνωσης 2013

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου έγινε στην Κατασκήνωση η συνάντηση των Ελλήνων εθελοντών της κατασκηνωτικής περιόδου του 2013. Συζητήθηκαν όσα έγιναν τον Ιούλιο για τα 132 παιδιά που φιλοξενήθηκαν δωρεάν και διατυπώθηκαν προτάσεις για την βελτίωση των επιμέρους προγραμμάτων και την προετοιμασία των εθελοντών για την ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών.

Όλοι συμφώνησαν ότι η Κατασκήνωση κάλυψε με άψογο τρόπο την μεγάλη ανάγκη των παιδιών για εξαιρετικό φαγητό, ότι οι σχέσεις μεταξύ των εθελοντών ήταν πολύ καλές και βελτιώνονταν όσο περνούσαν οι μέρες και ότι ικανοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι υψηλές απαιτήσεις ποιότητας που έχουν τεθεί από το Δ.Σ. αλλά και τα ISO 9001 και 22000 με βάση τα οποία λειτουργεί η Κατασκήνωση.
Επισημάνθηκε το γεγονός ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις χρειάζονται βελτιώσεις που όμως είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθούν με την παρούσα οικονομική κατάσταση και με τα έσοδα των Κατασκηνώσεων Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα να είναι πολύ μικρότερα από τα έξοδα που απαιτούνται.
Υπάρχει εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό έτοιμο να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στα παιδιά της μεγάλης ανάγκης, χειμώνα και καλοκαίρι, αλλά η έλλειψη χορηγιών αναστέλλει πολλές από τις πιθανές δράσεις.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ας ξεπεράσουμε την καλοκαιρινή ραστώνη κι ας ξeκινήσουμε με κέφι τη νέα χρονιά κλείνοντας την προηγούμενη με τον Απολογισμό της Κατασκήνωσης του 2013. Στον απολογισμό θα δούμε τα λίγα που μας δυσκόλεψαν και θα κουβεντιάσουμε για τα πολλά θετικά που έγιναν. Θα ακούσουμε προτάσεις, ίσως αυτοαξιολoγήσεις και έτσι θα μπορέσουμε να οργανώσουμε μια καινούρια κατασκήνωση με ακόμα λιγότερα προβλήματα!

Το επόμενο Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 θα γίνει ο απολογισμός στην Κατασκήνωση.

Η Κατασκήνωση θα είναι ανοικτή από τις 10.30 το πρωί κι ας φροντίσουμε όλοι να είμαστε εκεί μέχρι τις 11.30 ώστε το αργότερο στις 12 να ξεκινήσουμε. Σκεφθείτε ότι οι εθελοντές της φετινής Κατασκήνωσης ήταν περισσότεροι από 60 κι αν καθένας μιλήσει 3 λεπτά χρειαζόμαστε 3 ώρες! Αν δεν έχετε μέσο μιλήστε με τον Θεοδόση ή τον Αντώνη.

Οι περισσότεροι έχουν δώσει τους έντυπους απολογισμούς αλλά όσοι δεν το έκαναν ας τους φέρουν μαζί τους!

Μετά την κουβέντα θα φάμε, σύμφωνα με τις παραδόσεις μας, όλοι μαζί και θα χαρούμε την όμορφη φύση στην Κατασκήνωση! Ετοιμάστε καθένας από κάτι και φέρτε το για το κοινό τραπέζι. Αν δεν ξέρετε τι, μιλήστε με την Χρύσα ή τον Δημήτρη!

Όταν νυχτώσει, θα μαζέψουμε, θα καθαρίσουμε και θα ανανεώσουμε τα ραντεβού μας για τις επόμενες δράσεις.

Ο απολογισμός αφορά τους ανθρώπους που ήταν φέτος στην Κατασκήνωση σαν εθελοντές, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, και όχι γενικά φίλους και γνωστούς,

Μιλήστε και με τους άλλους για τον απολογισμό και υπενθυμίστε τον, γιατί ξέρουμε πως κάποιοι δεν διαβάζουν συχνά τα e-mail τους.