13ο Εθελοντικό παζάρι αλληλεγγύης 2023 στη ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ

Το παζάρι μεταχειρισμένων ειδών και χειροτεχνημάτων που διοργανώνουν από το 2011 οι εθελοντές των Κατασκηνώσεων “Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα” θα γίνει και φέτος το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 στη ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ (Ηρακλειδών 11, Θησείο).
Τους τελευταίους δύο μήνες έγιναν πολλές προσπάθειες για να βρεθεί ο χώρος που θα γίνει το παζάρι αφού οι ατυχίες διαδέχονταν η μία την άλλη και έτσι ο τόπος αλλά και οι ημερομηνίες άλλαζαν. Όμως όλο αυτό το διάστημα, εθελοντές και φίλοι, οργανωμένοι σε ανοικτές ομάδες ή επιτροπές, συνεδριάζουν συχνά, συγκεντρώνουν και τακτοποιούν όσα θα διατεθούν στο παζάρι αλλά και κατασκευάζουν διακοσμητικά, γούρια, κοσμήματα και πολλά άλλα ενώ τις τελευταίες μέρες οι κουζίνες των φίλων θα πάρουν φωτιά.
Το παζάρι στηρίζεται στις ίδιες αρχές που διέπουν και την λειτουργία της Κατασκήνωσης. Αφενός στην αμιγώς εθελοντική εργασία των συμμετεχόντων και αφετέρου στην οικολογική διαχείριση μέσων και πόρων και τον αντικαταναλωτισμό: το άχρηστο αντικείμενο που μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλον και το άχρηστο υλικό που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και να μετασχηματιστεί σε ένα χρήσιμο χειροτέχνημα. Η έννοια του αντικαταναλωτισμού δεν περιορίζεται στην εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά επεκτείνεται στην προσφορά και ανταλλαγή αντικειμένων και στην συνειδητοποίηση και περιορισμό των αναγκών του ατόμου.
Δεχόμαστε μεταχειρισμένα ή/και καινούρια αντικείμενα που είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση. Τα αντικείμενα αυτά θα προσφερθούν στο παζάρι, μαζί με χειροτεχνήματα και τρόφιμα φτιαγμένα από εθελοντές και τους φίλους τους. Αγοράζοντάς τα σε χαμηλή τιμή, τους δίνουμε αξία και βοηθάμε ταυτόχρονα τις Κατασκηνώσεις να συνεχίσουν το έργο τους.
Γιατί γίνεται;
Για να βοηθήσουμε τα παιδιά της μεγάλης ανάγκης να ξαναπάνε στην Κατασκήνωση το 2024, αλλά και για να κάνουμε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές μας σε χαμηλές τιμές, μέσα σε ένα όμορφο περιβάλλον, απολαμβάνοντας ροφήματα και σπιτικές λιχουδιές από τον μπουφέ ενώ παράλληλα, γνωρίζουμε από κοντά την Κατασκήνωση και τους ανθρώπους της και προωθούμε τις ιδέες της εθελοντικής προσφοράς και της αλληλεγγύης.
Πότε μπορείτε να έρθετε;
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, ώρες 10:00 έως 20:00 και Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 ώρες 10:00 έως 20:00.
Που θα μας βρείτε;
Στο χώρο της ΘΡΥΑΛΛΙΔΑΣ, Ηρακλειδών 11 στο Θησείο κι αν δεν χωράμε στη σχετικά μικρή αίθουσα θα επεκταθούμε με τακτ και στον πεζόδρομο έξω από τη ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ.
Τι να προσφέρετε;
Διακοσμητικά είδη, παιχνίδια, βιβλία, κόμικς, ημερολόγια, συλλεκτικά αντικείμενα, κοσμήματα, συσκευασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα (π.χ. μαρμελάδες, κρασί, χυλοπίτες, λάδι, μυρωδικά, σοκολατάκια, γλυκά του κουταλιού), χειροποίητα γλυκά (κουλουράκια, κουραμπιέδες, μελομακάρονα) κλπ.
Πως αλλιώς μπορείτε να βοηθήσετε;
Βοηθώντας στην προετοιμασία, αλλά και στην διεξαγωγή της εκδήλωσης ή προετοιμάζοντας σπιτικά γλυκά και πίτες που θα διατεθούν τις ώρες λειτουργίας του παζαριού στους επισκέπτες. Επιπλέον, προωθώντας την εκδήλωση σε κόσμο που θα συμπαρασταθεί στην κίνηση και θα αποκτήσει αντικείμενα σε χαμηλή τιμή, αλλά με μεγαλύτερη αξία, ενισχύοντας ταυτόχρονα τους σκοπούς του σωματείου.
Τι θα βρείτε εκεί;
Αυτά που θα έχουν προσφερθεί, κατασκευαστεί και παρασκευαστεί από εθελοντές και φίλους.
Τι θα συμβαίνει εκεί;
Θα τριγυρίζετε στους πάγκους ψάχνοντας φθηνούς θησαυρούς, θα ξεκουράζεστε πίνοντας τον καφέ σας και τρώγοντας ένα γλυκό στον προαύλειο χώρο του κτιρίου, θα σκέφτεστε σε ποιους δικούς σας δεν πήρατε κάτι τσιμπολογώντας μια πίτα και πίνοντας ένα ποτήρι κρασί.
Πως θα συγκεντρωθούν τα αντικείμενα;
Μπορείτε να τα φέρετε οι ίδιοι στο Παζάρι τις ώρες λειτουργίας του (10.00-20.00).
Χαρίστε μας πράγματα που δεν χρειάζεστε, ελάτε και διαθέστε τα οι ίδιοι! Εσείς παραχωρείτε περιττά πράγματα, αυτοί που τα χρειάζονται τα αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές και όλοι μαζί βοηθάμε το σωματείο να βοηθήσει τα παιδιά της μεγάλης ανάγκης!

Το Παζάρι έχει μεγάλη οικονομική σημασία για τις δράσεις μας αφού από τα έσοδά του χρηματοδοτείται η φιλοξενία πολλών παιδιών της Κατασκήνωσης.
Πληροφορίες για το τι μπορείτε να προσφέρετε και πως μπορείτε να βοηθήσετε, τι θα βρείτε στο Παζάρι και το που και πως θα παραδώσετε αντικείμενα ή τρόφιμα μπορείτε να πάρετε επικοινωνώντας μαζί μας στα τηλέφωνα: 210 3226019, 690 770 7988 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις kataskinoseis@yahoo.com και bazaar.xpxn@gmail.com
Διαρκής ενημέρωση για το παζάρι παρέχεται στην σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook:
https://www.facebook.com/kataskinosibazaar, αλλά και στην ιστοσελίδα μας www.kataskinosi.gr ή την σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/KataskinosiXPXN.