Περιοδικό θροϊσμα τεύχος 21

Το περιοδικό θροϊσμα κυκλοφορεί για 21η χρονιά

Το 1997 εκδόθηκε το πρώτο τεύχος του περιοδικού θροϊσμα. Από τότε, κάθε χρόνο εκδίδεται ένα τεύχος του με θέματα από το θέατρο, τον κινηματογράφο, το βιβλίο, τα εικαστικά, τη μουσική αλλά και παιδαγωγικά θέματα ενώ πλούσιες είναι οι αναφορές στη δράση των 100 Ελλήνων και ξένων εθελοντών της οργάνωσης εθελοντών Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα.

Ο τ. Συνήγορος του Παιδιού Γιώργος Μόσχος σε μια εξαιρετική συνέντευξη μιλά για τη σημασία του Συνηγόρου του Παιδιού για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των παιδιών, το προσφυγικό και το δημοκρατικό σχολείο. Οι μεγάλοι του ελληνικού μπάσκετ Θοδωρής Παπαλουκάς και Δημήτρης Διαμαντίδηςαναφέρονται στο πως πρέπει να αντιμετωπίζουν παιδιά και γονείς τον αθλητισμό ενώ ο Ζωγράφος και Αγιογράφος Μπάμπης Πυλαρινός στη δική του συνέντευξη αναφέρεται στο έργο του.

Οι Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα κλείνουν 86 χρόνια συνεχούς δράσης για τα παιδιά και τους νέους και ο αναγνώστης μέσα από τις φωτογραφίες και τα κείμενα θα διαπιστώσει τη σημασία που έχει για τα παιδιά της πολύ μεγάλης ανάγκης η συμβίωση με ανθρώπους που τα φροντίζουν και τα αγαπούν.

Στο νέο τεύχος του θροϊσματος, παρουσιάζονται οι δράσεις των εθελοντών τους χειμερινούς μήνες με το Καραβάνι Τέχνης και Αλληλεγγύης, μια μετακινούμενη μονάδα ψυχοκοινωνικής στήριξης παιδιών, και κυρίως οι συντονισμένες παιδαγωγικές ενέργειες που γίνονται για τα 140 παιδιά που φιλοξενούνται δωρεάν στις κατασκηνώσεις τα καλοκαίρια.

https://kataskinosi.gr/periodiko-throisma/telefteo-tefchos-periodikou-throisma/