11ο εθελοντικό παζάρι αλληλεγγύης

Το παζάρι μεταχειρισμένων ειδών και χειροτεχνημάτων που διοργανώνουν από το 2011 οι εθελοντές των Κατασκηνώσεων “Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα” και που, εξ αιτίας της πανδημίας, δεν έγινε πέρσι , θα γίνει, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ιωάννης Φωκιανός», Βασ. Όλγας 1, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο στάδιο με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της πανδημίας που θα ισχύουν.
Δύο μήνες τώρα, δεκάδες εθελοντές και φίλοι, οργανωμένοι σε ανοικτές ομάδες ή επιτροπές, συνεδριάζουν συχνά, συγκεντρώνουν και τακτοποιούν όσα θα διατεθούν στο παζάρι αλλά και κατασκευάζουν διακοσμητικά, γούρια, κοσμήματα και πολλά άλλα ενώ ήδη φίλοι και γνωστοί μας παραδίδουν μεταχειρισμένα και καινούρια αντικείμενα. Και τις τελευταίες μέρες οι κουζίνες των φίλων παίρνουν φωτιά.
Το παζάρι στηρίζεται στις ίδιες αρχές που διέπουν και την λειτουργία της Κατασκήνωσης. Αφενός στην αμιγώς εθελοντική εργασία των συμμετεχόντων και αφετέρου στην οικολογική διαχείριση μέσων και πόρων και τον αντικαταναλωτισμό: το άχρηστο αντικείμενο που μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλον και το άχρηστο υλικό που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και να μετασχηματιστεί σε ένα χρήσιμο χειροτέχνημα. Η έννοια του αντικαταναλωτισμού δεν περιορίζεται στην εξοικονόμιση χρημάτων, αλλά επεκτείνεται στην προσφορά και ανταλλαγή αντικειμένων και στην συνειδητοποίηση και περιορισμό των αναγκών του ατόμου.
Δεχόμαστε μεταχειρισμένα ή/και καινούρια αντικείμενα που είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση. Τα αντικείμενα αυτά θα προσφερθούν στο παζάρι, μαζί με χειροτεχνήματα και τρόφιμα φτιαγμένα από εθελοντές και τους φίλους τους. Αγοράζοντάς τα σε χαμηλή τιμή, τους δίνουμε αξία και βοηθάμε ταυτόχρονα τις Κατασκηνώσεις να συνεχίσουν το έργο τους.
Γιατί γίνεται;
Για να βοηθήσουμε τα παιδιά της μεγάλης ανάγκης να ξαναπάνε στην Κατασκήνωση το 2022, αλλά και για να κάνουμε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές μας σε χαμηλές τιμές, μέσα σε ένα όμορφο περιβάλλον, απολαμβάνοντας ροφήματα και σπιτικές λιχουδιές από τον μπουφέ και παράλληλα, γνωρίζουμε από κοντά την Κατασκήνωση και τους ανθρώπους της και προωθούμε τις ιδέες της εθελοντικής προσφοράς και της αλληλεγγύης.
Πότε;
Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, ώρες 10:00 έως 20:00.
Που;
Στο Γυμναστήριο Ιωάννης Φωκιανός, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο στάδιο, Βασιλίσσης Όλγας 1, Αθήνα – Ζάππειο.
Τι να προσφέρετε;
Διακοσμητικά είδη, παιχνίδια, είδη κουζίνας, ποδήλατα, πίνακες, αξεσουάρ, μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, βιβλία, κόμικς, ημερολόγια, χαρτικά, συλλεκτικά αντικείμενα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και περιφερειακά, τσάντες, ζώνες, κοσμήματα, κεντήματα, ρολόγια, συσκευασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα (π.χ. μαρμελάδες, κρασί, χυλοπίτες, λάδι, μυρωδικά, σοκολατάκια, γλυκά του κουταλιού), χειροποίητα γλυκά (κουλουράκια, κουραμπιέδες, μελομακάρονα) κλπ.
Πως αλλιώς μπορείτε να βοηθήσετε;
Βοηθώντας στην προετοιμασία, αλλά και στην διεξαγωγή της εκδήλωσης ή προετοιμάζοντας σπιτικά γλυκά και πίτες που θα διατεθούν τις ώρες λειτουργίας του παζαριού στους επισκέπτες. Επιπλέον, προωθώντας την εκδήλωση σε κόσμο που θα συμπαρασταθεί στην κίνηση και θα αποκτήσει αντικείμενα σε χαμηλή τιμή, αλλά με μεγαλύτερη αξία, ενισχύοντας ταυτόχρονα τους σκοπούς του σωματείου.
Τι θα βρείτε εκεί;
Αυτά που θα έχουν προσφερθεί, κατασκευαστεί και παρασκευαστεί από εθελοντές και φίλους.
Τι θα συμβαίνει εκεί;
Θα τριγυρίζετε ανάμεσα στους πάγκους ψάχνοντας φθηνούς θησαυρούς, θα ξεκουράζεστε πίνοντας τον καφέ σας και τρώγοντας ένα γλυκό στον προαύλειο χώρο του Φωκιανού, θα σκέφτεστε σε ποιους δικούς σας δεν πήρατε κάτι τσιμπολογώντας μια πίτα και πίνοντας ένα ποτήρι κρασί.
Πως θα συγκεντρωθούν τα αντικείμενα;
Μπορείτε να τα φέρετε οι ίδιοι στο Παζάρι τις ώρες λειτουργίας του (10.00-20.00).
Χαρίστε μας πράγματα που δεν χρειάζεστε, ελάτε και διαθέστε τα οι ίδιοι! Εσείς παραχωρείτε περιττά πράγματα, αυτοί που τα χρειάζονται τα αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές και όλοι μαζί βοηθάμε το σωματείο να βοηθήσει τα παιδιά της μεγάλης ανάγκης!

Το Παζάρι έχει και μεγάλη οικονομική σημασία για τις δράσεις μας αφού από τα έσοδά του χρηματοδοτείται η φιλοξενία πολλών παιδιών της Κατασκήνωσης.
Σε περίπτωση που υπάρξει καθολικό lockdown το Παζάρι θα γίνει ηλεκτρονικά και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Πληροφορίες για το τι μπορείτε να προσφέρετε και πως μπορείτε να βοηθήσετε, τι θα βρείτε στο Παζάρι και το που και πως θα παραδώσετε αντικείμενα ή τρόφιμα μπορείτε να πάρετε επικοινωνώντας μαζί μας στα τηλέφωνα: 210 3226019, 6907707988 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις kataskinoseis@yahoo.com και bazaar.xpxn@gmail.com
Διαρκής ενημέρωση για το παζάρι παρέχεται στην σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook:
https://www.facebook.com/kataskinosibazaar, αλλά και στην ιστοσελίδα μας www.kataskinosi.gr ή την σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/KataskinosiXPXN.