11ο εθελοντικό παζάρι αλληλεγγύης : Απολογισμός

Το Εθελοντικό παζάρι Αλληλεγγύης είναι πια θεσμός όχι μόνο για τους εθελοντές που το οργανώνουν αλλά και για τους φίλους και τις φίλες που συμμετέχουν και όσους ξέρουν ότι θα γίνει και προγραμματίζουν να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους εκεί. Έτσι και φέτος διοργανώθηκε το 11ο Παζάρι πάντα στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ιωάννης Φωκιανός», απέναντι από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο στην Αθήνα, στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2021.
Τα κορίτσια με τα πολλά ταλέντα άρχισαν από τον Οκτώβριο να ετοιμάζουν κοσμήματα και διακοσμητικά και ακολούθησαν και οι άλλες ομάδες. Την Παρασκευή το απόγευμα τα φορτηγάκια μας έκαναν συνολικά 8 δρομολόγια και είχαν μεταφέρει τις κούτες με τα πράγματα αλλά και τα τραπέζια και τον εξοπλισμό. Αργά το βράδυ, είχαν στηθεί οι περισσότεροι από τριάντα πάγκοι γεμάτοι με κοσμήματα, διακοσμητικά είδη, παιχνίδια, κουζινικά, αξεσουάρ, φωτιστικά, μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, βιβλία, κόμικς, συλλεκτικά αντικείμενα, συσκευασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα και πολλά άλλα.
Σάββατο και Κυριακή πίσω από κάθε πάγκο περισσότεροι από 70 εθελοντές και φίλοι έκαναν «παζάρια» με τους πολλούς επισκέπτες, που είχαν τα σχετικά πιστοποιητικά κατά του covid, για να διαθέσουν τα χιλιάδες αντικείμενα που υπήρχαν. Κι όταν οι επισκέπτες κουράζονταν περνούσαν από το μπαρ για να πάρουν κάτι να φάνε με το καφέ τους, το κρασί ή το τσίπουρο.
Σαπούνια και αλοιφές πρόσφερε η Χριστίνα Ανδρέου, κηραλοιφές η Ειρήνη Νούσα, γούρια η Θωμαϊτσα Πατρώνα, ποτήρια ο Γιάννης Αργυρός, κουβερτούρα η NESTLE, μπύρες οι Λουκάς Παπαγγελής και Μυρσίνη Δογάνη, λάδια ο Χάρης Τζωρτζόπουλος της ΑΣΤΑΡΤΗ, κρασιά ο Στέλιος Ζαχαρίας της ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ, παιχνίδια και παζλ ο Αντρέας Αδάμης από τις Αφίσες Απόλλων, χαρτικά ο Κώστας Δερμάνης, τα λουλούδια το ΦΥΤΩΡΙΟ Στράτος Σκαφίδας και γλυκίσματα το ζαχαροπλαστείο ΣΠΕΣΙΑΛ και οι Ελένη Μαραγκού και Νένα Μπάστα. Ο μπουφές ήταν συνεχώς και μέχρι τέλους ιδιαίτερα εντυπωσιακός με τα φαγητά, τα γλυκά και τις πίτες που έφερναν συνεχώς φίλες και φίλοι με εξαιρετικές επιδόσεις στη μαγειρική όπως ο Κώστας Διαμάντης της περίφημης ταβέρνας ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ο Chef Τζαν Σενέλ και οι συνεργάτες του, οι κυρίες Νίκη Αφεντουλίδη, Ντίνα Καλαμίτση, Ευσταθία Κανάκη, Ρίτα Ζαμπάλου, Μάρθα Δελή, Έφη Αλεξανδρίδη, Κωνσταντίνα Κανάκη, Βάλλυ Μαυρονικολάου, Σίσσυ Συράκου, Όλγα Ηγουμένου, Κατερίνα Δελή, Στέλλα Κάργα, Τασούλα Τζεφρόνη, Ρίτσα Παπαδήμα, Αγγελική Γαβαλά και ο Σπύρος Αλιάγας. Εξοπλισμό του μπουφέ προσέφερε η ATTICA TERRA FOOD & DRINKS ΑΕΒΕ.
Επιτυχημένη ήταν και η ιδέα των Λαχνών με έπαθλα συνεδρίες SIATSU που πρόσφερε η Έλενα Χρηστοπούλου.
Στην επιτυχία του παζαριού συνέβαλαν σημαντικά οι φίλοι μας στα ΜΜΕ. Με εκπομπές στο ραδιόφωνο ΑLPHA 989 FM ο Νικόλας Καμακάρης και στο Galaxy ο Χρήστος Γιακουμόπουλος, με εκτενείς διαδυκτυακές αναφορές η Μαρία Τσώλη στο ΒΗΜΑ, ο Σταύρος Διοσκουρίδης στο News247, ο Θάνος Σαγιάς στην ΑΥΓΗ και ο Αντρέας Βάγιας στο ΕΘΝΟΣ.
Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στη Διοίκηση του ΦΩΚΙΑΝΟΥ, στον Πρόεδρο Δημήτρη Τούτουζα και στο Διευθυντή Τάκη Περσία, αλλά και στο Δημήτρη Σταθόπουλο του ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ΦΩΚΙΑΝΟΥ για την αμέριστη βοήθειά τους.
Το παζάρι είχε μεγάλη επιτυχία και χάρις στα έσοδα του 20 παιδιά θα μπορούν να φιλοξενηθούν δωρεάν το καλοκαίρι στην Κατασκήνωση.
Αργά το βράδυ της Κυριακής όλα είχαν μεταφερθεί στις αποθήκες και ο χώρος παραδόθηκε καθαρός και οι εθελοντές πήγαν για ξεκούραση ή για ένα ποτό… Και του χρόνου.
Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022 στις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η απολογιστική συνάντηση για το Παζάρι. Διαρκής ενημέρωση για το παζάρι παρέχεται στην σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook:
https://www.facebook.com/kataskinosibazaar