Η 26η Έκθεση προσφοράς Έργων Τέχνης και Λόγου ολοκληρώθηκε

Ολοκληρώθηκε με σχετική, λόγω των συνθηκών, επιτυχία η 26η Έκθεση Προσφοράς έργων Τέχνης και λόγου που πραγματοποιήθηκε από 7 έως 15 Οκτωβρίου 2020 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» στο Θησείο (το παλιό πιλοποιείο Πουλόπουλου) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
Εκτέθηκαν 130 έργα -Πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, χαρακτικά, κεραμικά- 100 καλλιτεχνών και πολλά βιβλία που πρόσφεραν εκδοτικοί οίκοι.
Όλα τα έργα και τα βιβλία προσφέρθηκαν δωρεάν στα Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα από τους καλλιτέχνες και τους εκδοτικούς οίκους ώστε να υποστηριχτούν οι δράσεις του Σωματείου.
Το πολύ όμορφο στήσιμο της Έκθεσης έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες του Κοσμήτορα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Καθηγητή Άγγελου Αντωνόπουλου.
Λόγω της πανδημίας δεν έγιναν εγκαίνια και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις γεγονός που μείωσε τον αριθμό των επισκεπτών ενώ παράλληλα εφαρμόστηκαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μέγιστος αριθμός εισερχομένων 9, θερμομετρήσεις κλπ).
Σημαντικό ρόλο στην προώθηση της Έκθεσης έπαιξαν οι σχετικές αναρτήσεις της Μαρίας Τσώλη στο ΒΗΜΑ, του Θάνου Σαγιά στην ΑΥΓΗ, του Σταύρου Διοσκουρίδη στο δημοφιλές POPAGANDA και η εκποκμπή του Νικόλα Καμακάρη στον ALPHA 989FM.
Διατέθηκαν 17 έργα, 3 κεραμικά και αρκετά βιβλία και χάρις στα έσοδά της Έκθεσης κάποια ακόμα παιδιά θα βρεθούν το καλοκαίρι στην Κατασκήνωση.
Τα έργα που έμειναν μεταφέρθηκαν στα Γραφεία μας και θα κοσμούν την μόνιμη Έκθεση που λειτουργεί εκεί ώστε να μπορούν οι φίλοι να τα βλέπουν και να αποφασίζουν, σε κάποια άλλη στιγμή, αν θα ήταν όμορφο να στολίζουν τα σπίτια τους ή τα σπίτια φίλων τους.
Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες όλων των έργων με τις διαστάσεις τους εδώ: