8ο εθελοντικό παζάρι αλληλεγγύης

Το παζάρι είναι πια θεσμός αφού για 8η συνεχόμενη χρονιά οργανώθηκε το εθελοντικό παζάρι Αλληλεγγύης στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ιωάννης Φωκιανός», απέναντι από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο στην Αθήνα, στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2018.
Από το απόγευμα της Παρασκευής τα φορτηγάκια μας είχαν μεταφέρει τα πράγματα και μέχρι αργά το βράδυ είχαν στηθεί οι περισσότεροι από τριάντα πάγκοι γεμάτοι με κοσμήματα, διακοσμητικά είδη, παιχνίδια, κουζινικά, αξεσουάρ, φωτιστικά, μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, βιβλία, κόμικς, συλλεκτικά αντικείμενα, τσάντες, ζώνες, συσκευασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα και πολλά άλλα.
Σάββατο και Κυριακή πίσω από κάθε πάγκο περισσότεροι από 70 εθελοντές και φίλοι έκαναν «παζάρια» με τους πολλούς επισκέπτες για να διαθέσουν τα χιλιάδες αντικείμενα που υπήρχαν.
Πολλά είδη όπως διακοσμητικά, τσάντες, κοσμήματα, συσκευασμένα τρόφιμα και άλλα ήταν χειροποίητα και κατασκευάστηκαν με πολύ μεράκι και δημιουργικότητα από στελέχη και φίλους της κατασκήνωσης που έφτιαξαν την «Ομάδα Κατασκευών» και δούλεψαν με κέφι για δύο μήνες.
Σελιδοδείκτες προσέφερε η Μαργαρίτα Νικολοπούλου, τσάντες και κοσμήματα η Λίντα Λαζαρίδου, κοσμήματα η Έφη Λαμπίρη, σαπούνια και αλοιφές η Ειρήνη Νούσα και η Χριστίνα Ανδρέου, κεραμικά ο Σωτήρης Χαραλαμπίδης, ποτήρια ο Γιάννης Αργυρός, κουβερτούρα η NESTLE, λάδια ο Αντώνης Μπέρτσος, τις αφίσες Απόλλων ο Ανδρέας Αδάμης, χαρτικά ο Κώστας Δερμάνης και τις εκτυπώσεις η Ειρήνη Καγιά της Quality Printing Solutions και ο Δημήτρης Κοκονέζης.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακός ήταν ο μπουφές με τα γλυκά και τις πίτες που έφερναν συνεχώς φίλες και φίλοι με εξαιρετικές επιδόσεις στη μαγειρική αλλά και τα ποτά που πρόσφερε ο φίλος Στέλιος Ζαχαρίας της ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ και ο Κώστας Διαμάντης της περίφημης ταβέρνας ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. Εξοπλισμό του μπουφέ προσέφεραν οι ATTICA TERRA FOOD & DRINKS ΑΕΒΕ και η Ντίνα Πολυχρόνη ενώ η Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε πρόσφερε δωροεπιταγές.
Όλες τις ώρες υπήρχαν χειροτεχνίες για παιδιά ενώ επιτυχημένη ήταν και η ιδέα του Λαχείου με υποτροφίες που πρόσφεραν το ΙΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ και η DIVE BLUE DREAM.
Η μεγάλη ομάδα εθελοντών ήταν εκεί όλο το διήμερο για να διαθέτει αντικείμενα και τρόφιμα και να υποδέχεται με ένα χαμόγελο και μια καλή κουβέντα τους δεκάδες επισκέπτες. Ανάμεσά τους η Βουλευτής Πειραιά Ελένη Σταματάκη και ο τ. Συνήγορος του Παιδιού Γιώργος Μόσχος.
Αργά το βράδυ της Κυριακής όταν όλα είχαν μεταφερθεί στις αποθήκες, που μας παραχωρεί ο Σκηνοθέτης Δημήτρης Μακρής, και ο χώρος παραδόθηκε καθαρός, έφαγαν το παραδοσιακό παστίτσιο της κ. Νίκης Αφεντουλίδου και πήγαν για ξεκούραση.
Ξεχωριστές ήταν οι ώρες που έπαιξαν ρεμπέτικα οι Στέλιος Παπαδόπουλος, Γιάννης Μαστροθεοδώρου, Νίκος Καλλιντέρης, Αποστόλης Θεοδώρου και Δημήτρης Μητσάκος.
Στην επιτυχία του παζαριού συνέβαλαν σημαντικά οι φίλοι μας στα ΜΜΕ. Με εκπομπές στο ραδιόφωνο ΑLPHA 989 FM ο Νικόλας Καμακάρης και στο Galaxy ο Χρήστος Γιακουμόπουλος, με εκτενείς αναφορές η Μαρία Τσώλη στο ΒΗΜΑ, ο Σταύρος Διοσκουρίδης στο POPAGANDA, ο Θάνος Σαγιάς στην ΑΥΓΗ, ο Αντρέας Βάγιας στο ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ και η Ευπραξία Δουβλίδου στο ΑΘΗΝΑ 984.
Το παζάρι πήγε και πάλι πολύ καλά και οικονομικά και τα έσοδά του εξασφαλίζουν τη φιλοξενία αρκετών παιδιών της Κατασκήνωσης του επόμενου Ιουλίου.

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ 8ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Το απόγευμα του Σαββάτου 8/12/2018 επισκέφθηκαν το Παζάρι έφηβοι από τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων «ALMA HOTEL» του ΔΟΜ. Νέα παιδιά από το Πακιστάν που ήρθαν με εθελοντές μας που εργάζονται στη Δομή αυτή.
Την Κυριακή το απόγευμα ξαναήρθαν και έφεραν ζωγραφιές τους για να πουληθούν και να μπορέσουν άλλα παιδιά να βρεθούν στην Κατασκήνωση το καλοκαίρι. Πουλήθηκαν όλες!
Έμειναν μέχρι αργά και βοήθησαν και στα κουβαλήματα όταν έκλεισαν τα φώτα του Παζαριού.
Η αμφίδρομη δράση της Αλληλεγγύης!