Εθελοντικό Παζάρι Αλληλεγγύης 2019

Το Εθελοντικό παζάρι Αλληλεγγύης έχει γίνει εδώ και χρόνια θεσμός για τους εθελοντές που το οργανώνουν, για τους φίλους και τις φίλες που συμμετέχουν και όσους ξέρουν ότι θα γίνει και προγραμματίζουν να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους εκεί. Φέτος διοργανώθηκε το 9ο στη σειρά Παζάρι πάντα στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ιωάννης Φωκιανός», απέναντι από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο στην Αθήνα, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2019.
Δυο μήνες πριν ξεκίνησαν να ετοιμάζουν κοσμήματα και δικοσμητικά οι χρυσοχέρες της ομάδας κατασκευών και ακολούθησαν και οι άλλες ομάδες. Την Παρασκευή το απόγευμα τα φορτηγάκια μας έκαναν συνολικά 8 δρομολόγια και είχαν μεταφέρει τις κούτες με τα πράγματα αλλά και τα τραπέζια και τον εξοπλισμό. Αργά το βράδυ, και μέχρι να έρθουν οι πίτσες που έγιναν σουβλάκια, είχαν στηθεί οι περισσότεροι από τριάντα πάγκοι γεμάτοι με κοσμήματα, διακοσμητικά είδη, παιχνίδια, κουζινικά, αξεσουάρ, φωτιστικά, μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, βιβλία, κόμικς, συλλεκτικά αντικείμενα, τσάντες, ζώνες, συσκευασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα και πολλά άλλα.
Σάββατο και Κυριακή πίσω από κάθε πάγκο περισσότεροι από 70 εθελοντές και φίλοι έκαναν «παζάρια» με τους πολλούς επισκέπτες για να διαθέσουν τα χιλιάδες αντικείμενα που υπήρχαν. Πολλά είδη όπως διακοσμητικά, τσάντες, κοσμήματα, συσκευασμένα τρόφιμα και άλλα ήταν χειροποίητα και κατασκευάστηκαν με πολύ μεράκι και δημιουργικότητα από στελέχη και φίλους της κατασκήνωσης.
Σελιδοδείκτες προσέφερε η Μαργαρίτα Νικολοπούλου, σαπούνια και αλοιφές η Ειρήνη Νούσα και η Χριστίνα Ανδρέου, κεραμικά ο Σωτήρης Χαραλαμπίδης, κεντήματα η Κατερίνα Δημητρίου, ποτήρια ο Γιάννης Αργυρός, κουβερτούρα η NESTLE, λάδια ο Αντώνης Μπέρτσος και ο Αντρέας Βαλωτής, παιχνίδια και παζλ ο Αντρέας Αδάμης από τις Αφίσες Απόλλων, και τις εκτυπώσεις η Ειρήνη Καγιά της Quality Printing Solutions και η Atlas Digital.
Ο μπουφές ήταν συνεχώς και μέχρι τέλους ιδιαίτερα εντυπωσιακός με τα γλυκά και τις πίτες που έφερναν συνεχώς φίλες και φίλοι με εξαιρετικές επιδόσεις στη μαγειρική αλλά και τα ποτά που πρόσφερε ο φίλος Στέλιος Ζαχαρίας της ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ και ο Κώστας Διαμάντης της περίφημης ταβέρνας ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. Εξοπλισμό του μπουφέ προσέφεραν οι ATTICA TERRA FOOD & DRINKS ΑΕΒΕ και η Ντίνα Πολυχρόνη ενώ η Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε πρόσφερε δωροεπιταγές.
Επιτυχημένη ήταν και η ιδέα των Λαχνών με έπαθλα υποτροφίες που πρόσφεραν το ΙΕΚ ΓΝΩΣΗ και η DIVE BLUE DREAM αλλά και η ομάδα ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ του Μπάμπη Κωστιδάκη με παραστάσεις Καραγκιόζη.
Ξεχωριστές ήταν οι ώρες που έπαιξαν ρεμπέτικα οι Στέλιος Παπαδόπουλος και ο Νίκος Καλλιντέρης αλλά και αυτές που πρόσφερε ο Αλέκος Βαρανάκης με το ακορντεόν του.
Στην επιτυχία του παζαριού συνέβαλαν σημαντικά οι φίλοι μας στα ΜΜΕ. Με εκπομπές στο ραδιόφωνο ΑLPHA 989 FM ο Νικόλας Καμακάρης και ο Δημήτρης Αλφιέρης, στο Galaxy ο Χρήστος Γιακουμόπουλος, με εκτενείς αναφορές η Μαρία Τσώλη στο ΒΗΜΑ, ο Σταύρος Διοσκουρίδης στο POPAGANDA, ο Θάνος Σαγιάς στην ΑΥΓΗ, ο Αντρέας Βάγιας στο ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ ο Παναγιώτης Μήλας στο CATISART αλλά και τα SPOTED BY LOCALS, 3POINT MAGAZINE POP AGENDA.
Το παζάρι είχε μεγάλη επιτυχία αφού διατέθηκαν περίπου 4.000 αντικείμενα που κατασκευάστηκαν από τους εθελοντές και δωρήθηκαν από φίλους. Οι επισκέπτες αγόρασαν δώρα για τους δικούς τους και γεύτηκαν δεκάδες κομμάτια γλυκών και αλμυρών που παρασκευάστηκαν από φίλες και εθελοντές. Έτσι με κόπο αλλά και πολύ κέφι δυο ομάδες παιδιών θα μπορούν να είναι το καλοκαίρι στην Κατασκήνωση. Αργά το βράδυ της Κυριακής όταν όλα είχαν μεταφερθεί στις αποθήκες, που μας παραχωρεί ο Σκηνοθέτης Δημήτρης Μακρής, και ο χώρος παραδόθηκε καθαρός, οι εθελοντές έφαγαν το παραδοσιακό παστίτσιο της κ. Νίκης Αφεντουλίδου και πήγαν για ξεκούραση Και του χρόνου.
Και όπως έγραψε με την πένα που επαινεί ο Ευάγγελος Κυτίνος: Το Μπαζάρ στο Φωκιανό έγινε και τελείωσε με τις καλύτερες συνθήκες… Στη ζωή μας χαιρόμαστε με τις αλλαγές, με τις μεταμορφώσεις..Ο χώρος του γυμναστηρίου κάθε μέρα αξιοποιείται για γυμναστική, σεμινάρια, τζούντο, κλπ. Δυο μέρες το χρόνο γίνεται χώρος φιλανθρωπίας και βοηθάει τα Χαρούμενα παιδιά… Πολύ ωραίο! Θερμές ευχαριστίες στη Διοίκηση του Γυμναστηρίου Φωκιανός και ιδιαίτερα στο αγαπητό βετεράνο ποδοσφαιριστή κ.Τάκη Περσία για όλη τη βοήθειά τους… Πολλά «μπράβο» στους εθελοντές της κατασκήνωσης που ήταν πάλι τέλειοι…