Εθελοντικό παζάρι αλληλεγγύης 2023 στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στη ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ

Το παζάρι μεταχειρισμένων ειδών και χειροτεχνημάτων που διοργανώνουν από το 2011 οι εθελοντές των Κατασκηνώσεων “Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα” θα γίνει φέτος το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 στη ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ (Ηρακλειδών 11 στο ΘΗΣΕΙΟ).
Το παζάρι στηρίζεται στις ίδιες αρχές που διέπουν και την λειτουργία της Κατασκήνωσης. Αφενός στην αμιγώς εθελοντική εργασία των συμμετεχόντων και αφετέρου στην οικολογική διαχείριση μέσων και πόρων και τον αντικαταναλωτισμό: το άχρηστο αντικείμενο που μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλον και το άχρηστο υλικό που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και να μετασχηματιστεί σε ένα χρήσιμο χειροτέχνημα. Η έννοια του αντικαταναλωτισμού δεν περιορίζεται στην εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά επεκτείνεται στην προσφορά και ανταλλαγή αντικειμένων και στην συνειδητοποίηση και περιορισμό των αναγκών του ατόμου.
Εδώ και ένα μήνα έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες με τη μεγάλη ομάδα εθελοντών, που έχει αναλάβει τη διοργάνωση, να έχει οργανωθεί σε επιτροπές ανά τομέα, που συνεδριάζουν τακτικά, ενώ έχει αρχίσει η κατασκευή όσων θα διατεθούν στο παζάρι.
Το Παζάρι έχει και μεγάλη οικονομική σημασία για τις δράσεις μας, αφού από τα έσοδά του χρηματοδοτείται η φιλοξενία πολλών παιδιών της Κατασκήνωσης.
Πληροφορίες για το τι μπορείτε να προσφέρετε και πως μπορείτε να βοηθήσετε, τι θα βρείτε στο Παζάρι και το που και πως θα παραδώσετε αντικείμενα ή τρόφιμα, μπορείτε να πάρετε επικοινωνώντας μαζί μας στα τηλέφωνα: 210 3226019, 6972 162 583 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις kataskinoseis@yahoo.com και bazaar.xpxn@gmail.com
Διαρκής ενημέρωση για το παζάρι παρέχεται στην σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook:
https://www.facebook.com/kataskinosibazaar, αλλά και στην ιστοσελίδα μας www.kataskinosi.gr ή την σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/KataskinosiXPXN.