Κατασκήνωση 2020- Απολογισμός

Τον Ιούλιο το τολμήσαμε και τελικά τα καταφέραμε πολύ καλά!
Σε μια πολύ περίεργη συγκυρία, εν μέσω πανδημίας με πολλούς περιορισμούς και επιπλέον μέτρα και έξοδα πήραμε το ρίσκο να λειτουργήσει η Κατασκήνωση, γιατί ξέραμε ότι τα παιδιά, μετά από μήνες εγκλεισμού και με πρόσθετες φοβίες, την είχαν ανάγκη.
Έτσι για μια ακόμα χρονιά, 68η στη σειρά, έζησαν μαζί μας στην Κατασκήνωση παιδιά που έχουν την άδικη τύχη να ζουν σε ιδρύματα, παιδιά χωρίς ή με ακατάλληλους γονείς, παιδιά που δυσκολεύονται να έχουν καλή και επαρκή σίτιση. Παιδιά, παιδάκια από πολλά μέρη του κόσμου, που εντάχθηκαν στις ομάδες τους και πέρασαν όμορφα μαζί με τα άλλα και τους εθελοντές μας. Εμείς, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα συνεχίσουμε, όσο θα μας επιτραπεί, μέσα από τις χειμερινές μας δράσεις να είμαστε κοντά τους.
Έγιναν αρκετές αλλαγές στο πρόγραμμα, περιορίστηκε ο αριθμός των παιδιών και των εθελοντών, εφαρμόστηκαν ειδικά μέτρα προστασίας λόγω πανδημίας και η πύλη της Κατασκήνωσης ήταν κλειστή για όλους, κάτι που δεν μας ταιριάζει. Όμως έπρεπε.
Οι εθελοντές της Κατασκήνωσης του 2020 θα συζητήσουν όλα όσα έγιναν, για τις όμορφες στιγμές, τις αλλαγές που μπορούμε να κρατήσουμε αλλά και τις δυσκολίες που συνάντησαν, στον απολογισμό της φετινής Κατασκήνωσης που θα γίνει το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στην Κατασκήνωση.