Το Καραβάνι Τέχνης και Αλληλεγγύης στον Άγ. Ανδρέα

Το Καραβάνι Τέχνης και Αλληλεγγύης έφτασε στις 7 Μαρτίου στον Άγιο Ανδρέα όπου ο ΔΟΜ λειτουργεί μια δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων κυρίως από το Αφγανιστάν.
Φορτώσαμε τα υλικά των εργαστηρίων, τα σκηνικά, τα κουστούμια και όλο τον εξοπλισμό μας και φτάσαμε στην ώρα μας. Τα 40 περίπου αγόρια και έφηβοι, συμμετείχαν σε μουσικοκινητικά παιχνίδια με τους εθελοντές και μετά παρακολούθησαν με πραγματικό ενδιαφέρον και προσήλωση την ανανεωμένη παράσταση «Κάτω από το μεγάλο δένδρο είμαστε όλοι φίλοι». Οι άνθρωποι συνεννοούνται και τα οικουμενικά μηνύματα διαχέονται ακόμα και όταν δεν μιλάνε όλοι την ίδια γλώσσα. Γι΄αυτό στο τέλος χειροκρότησαν με ενθουσιασμό.
Το επόμενο ταξίδι του Καραβανιού ήταν προγραμματισμένο για τις 22 Μαρτίου στη δομή φιλοξενίας προσφύγων της Ριτσώνας αλλά αναβλήθηκε για τους γνωστούς λόγους.
Και μια αναγκαία (για την εποχή) διευκρίνιση: Όσες δράσεις οργανώνονται από τα Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα γίνονται με δαπάνες του Σωματείου αλλά και των ίδιων των εθελοντών. Πάμε παντού όπου μας χρειάζονται γιατί το πιστεύουμε και όχι γιατί παίρνουμε επιχορήγηση ή προγράμματα!
Το ταξίδι του Καραβανιού θα συνεχιστεί γιατί τα παιδιά το περιμένουν με ανυπομονησία.
Διαρκής ενημέρωση των μελών του Καραβανιού στο:
https://www.facebook.com/groups/842188942564394/?fref=nf